Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Praktický manuál: Zariaďte si domácnosť v rustikálnom štýle I.

Nábytok – starý, masívny, štýlový

Pokiaľ ide o nábytok, v celom štýle dominuje drevo. Zvlášť dubové, javorové a cédrové drevo sa v tomto štýle kombinuje s kameňom, pálenou tehlou a kovom. Drevenú podlahu doplňte dreveným nábytkom. Voľte masívne drevo so surovým, prírodným vzhľadom, neopracované alebo opracované len jemne. Nebojte sa ukázať prirodzené uzly dreva, praskliny, ošúchaný vzhľad, patinu či olúpanú farbu. To všetko dodá interiéru na autentickosti.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

@westoverconstruction created this dreamy rustic bathroom. The stone, the wood, it all goes together so perfectly! Check out @westoverconstruction for more inspiration!

Príspevok, ktorý zdieľa Brittany [rusticmountainhome] (@rusticmountainhome),

Drevo možno zakomponovať do každého kúta – či už je to drevená posteľ v spálni, drevené trámy v strope a masívny, drevený, kuchynský stôl a stoličky. Sedací nábytok by mal mať okrúhle tvary, mal by byť mäkký a pohodlný. Niektoré druhy rustikálneho nábytku môžu vyzerať, ako by patrili do zrubu alebo chaty.

Náš tip: Drevený príborník

Typickým prvkom rustikálneho interiéru je napríklad drevený kredenc, príborník či komoda so zásuvkami. Ideálny je práve historický kúsok. Hľadajte, kombinujte a kráčajte s otvorenými očami. Iste sa vám podarí natrafiť na niečo exkluzívne.

Krb – „must have“ rustikálneho interiéru

Rustikálny interiér miluje otvorený oheň, ktorý vnáša do interiéru kúsok prírodného tepla. Ideálny je krb v obývačke a horiace sviečky. Krb môžete oživiť napríklad pridaním kameňa alebo manžety. Na strope nechajte vyniknúť sviečkový luster, ktorý dodá interiéru majestátnosť. Klasické odlievané sviečky môžete umiestniť na rímsy kozuba. Dokonalý efekt!

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa luxury.chalets.collection (@luxury.chalets.collection),

Prírodné textílie, ktoré zútulnia domov

Textílie by mali byť z prírodných zdrojov – vrecovina, vlna, ľan, bavlna, hodváb. Ozdobené môžu byť napríklad čipkou alebo výšivkou. Ideálne sú jednoduché vzory ako kocka, prúžky, florálne motívy. Výborným rustic doplnkom môžu byť tkané koberčeky a kravská či ovčia koža. Všetky tieto textílie by mali vytvárať pocit útulnosti, pohodlia a mali by aspoň trochu evokovať pocit, že ste obklopení prírodou a lesom.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Interior Inspiration (Rustic) (@rustichomes),

V pokračovaní tohto praktického manuálu sa dozviete o doplnkoch a farbách sprevádzajúcich rustikálny štýl. Naučte sa kombinovať a buďte dizajnérom svojho domova.

LENKA

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie