Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Flexibilný interiér dizajnérskej školy v Toulone od Emilieu Studio

Interiéry dizajnérskej školy École Camondo Méditerranée v Toulone od štúdia Emilieu Studio odrážajú spojenie dizajnu a udržateľnosti.

Unikátne materiály

Interiér s celkovou rozlohou 2 000 metrov štvorcových je zariadený posuvným nábytkom vyrobeným zo starých lodných plachiet a odrezkov preglejky. Priestor tiež dopĺňajú skladovacie boxy na potrebné vybavenie. Každý z nich je vyrobený z odrezkov námornej preglejky, ktoré štúdio našlo v neďalekej továrni. Voľba materiálu závisela od jeho vlastností, akými sú ľahkosť, odolnosť a vodeodolnosť.

Umelec Pierre-Yves Morel bol požiadaný, aby namaľoval povrch jednotiek tak, aby pripomínal rôzne druhy mramoru a hornín, ktoré sa nachádzajú v Toulone. “Pri zdobení sme mali dve ťažkosti: estetika nemala naraziť na funkčnosť a museli sme prezentovať nádherné suroviny Provensálska bez ťažby,“ uviedlo podľa portálu dezeen.com štúdio.

Dekorácie boli obmedzené na minimum, až na niekoľko máp Toulonu, ktoré štúdio umiestnilo na steny a pohyblivé priečky.

Flexibilný priestor

Preglejka bola použitá aj na vytvorenie niekoľkých podstavcov na kolieskach, ktoré je možné premeniť na mobilné vozíky, tabule alebo pracovné stoly. Podstavce tiež tvoria základ školských modulárnych pohoviek, ktoré sú zakončené hrubými vankúšmi čalúnenými starými lodnými plachtami z prístavu v neďalekom Marseille. Tie sa dajú vybrať a poskladať na seba, aby sa vytvorili miesta na sedenie v iných častiach miestnosti.

Jedinými pevnými prvkami interiéru školy sú nerezové skrinky, ktoré tvoria kuchynskú časť, pretože tie museli byť napojené na vodovodný systém.

Vedeli ste, že? Nachádza sa tu aj farebne odlíšená stanica na odpadky so zabudovanou váhou, aby študenti mohli spravovať svoju produkciu odpadu a organizovať ju na použitie v budúcich projektoch.

Pre viac zaujímavostí nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie