Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

  • Sponzorovaný Bývanie
  • 0
  • 02. februára 2024, 16:15
  • 4 m, 36 s

Ako si vybrať regál do garáže, pivnice alebo špajze?

Regály sú praktickým riešením pre ukladanie rôznych predmetov v garáži, pivnici alebo v špajzy i kuchyni. Pomáhajú usporiadať priestor, vytvárajú prehľadné prostredie a uľahčujú prístup k veciam. Pri výbere regálu je dôležité zvážiť niekoľko faktorov, aby ste kúpili ten najvhodnejší pre vaše potreby.

Najväčšie výhody policových regálov

Hlavným účelom využívania policových regálov je organizácia a skladovanie predmetov. Policové regály sa vyrábajú v rôznej veľkosti, nosnosti a z variabilných materiálov. Ide o pomôcku na skladovanie, ktorá je univerzálna a dá sa prispôsobiť individuálnym potrebám. Policové regály sa ľahko skladajú, jednoduchá je manipulácia s nimi, je ich možné postaviť na rôznom mieste a podľa potreby ich premiestniť.

Moderné policové systémy umožňujú meniť výšku políc alebo rozdeliť police pomocou priečok. Vďaka policovým regálom získate prehľad o uskladnených veciach a rýchlejšie ich v prípade potreby nájdete.

Regály podľa priestoru umiestnenia

Policové regály vyberajte podľa toho, kde ich chcete umiestniť. Regály do garáže musia mať dostatočnú výšku priečok, aby sa do nich zmestili objemnejšie predmety. Dôležité je vybrať policové regály, ktoré majú vysokú nosnosť a odolnú kovovú konštrukciu. Existujú aj špeciálne policové regály s možnosťou uskladnenia pneumatík alebo športových potrieb.

Regály do pivnice musia byť nielen pevné a stabilné, ale tiež odolné voči korózii. Pre účely skladovania potravín v reštauráciách slúžia nerezové regály. Pre domáce využitie si kúpte regály do špajze. Tieto regály sú špecifické v tom, že musia mať dostatok políc resp. priečok na uskladnenie potravín či nápojom rôznej veľkosti a výšky.

Podľa akých parametrov vybrať policové regály

Správne vybraný regál môže zmeniť chaotický priestor na usporiadanú a prehľadnú miestnosť. Pri výbere regálu zvážte materiál, nosnosť, rozmery a dizajn podľa toho, či bude regál umiestnený v garáži, pivnici, alebo v špajzy. Investujte do kvalitného regálu, ktorý vám bude slúžiť dlhé roky bez nutnosti údržby.

Materiál regálov

Regály sa vyrábajú z rôznych materiálov ako je kov, drevo alebo plast. Kovové regály majú vysokú nosnosť, čo ich robí ideálnymi pre ťažké náradie alebo boxy. Špeciálne nerezové policové regály sú odolné voči vlhkosti, prachu a rôznym teplotným podmienkam.

Drevené regály sú vhodné na uloženie ľahších predmetov ako sú potraviny, oblečenie alebo knihy. Drevené regály môžu byť bez pravidelnej údržby náchylné na vlhkosť a slnečné žiarenie. Plastové regály sú lacné, ľahké a dobre sa čistia. Majú však obmedzenú nosnosť a sklon k deformácii.

Nosnosť a rozmery regálov

Pred zakúpením policového regálu zvážte hmotnosť skladovaných predmetov. Radšej kúpte regály s vyššou nosnosťou, aby ste predišli ich zničeniu. Premerajte si miesto, kde chcete policové regály umiestniť – veľkosť priestoru, výšku stropu a vzdialenosť medzi stenami. Počet políc regálu závisí od toho, koľko predmetov chcete v policiach uložiť. V tomto bode by ste mali overiť aj to, ako sú regály skonštruované. Najčastejšie sa používajú skrutkované regály, ktoré sú jednoduché na montáž.

Dizajn regálov

Modulárne regály sú výborným riešením, pretože môžete prispôsobiť ich tvar a veľkosť podľa vašich aktuálnych potrieb. Dajú sa rozširovať alebo je možné meniť ich usporiadanie. Zásuvné regály sú pohodlnejšie na používanie, pretože police sa dajú ľahko vytiahnuť. Otvorené regály umožňujú ľahký prístup k veciam, ale nie sú vhodné pre uloženie predmetov náchylných na prach či vlhkosť. V tomto prípade si vyberte regály s možnosťou zatvárania. Ak potrebujete regál často premiestňovať, zvážte kúpu modelu s kolieskami.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 1x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie