Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

  • Sponzorovaný Bývanie
  • 0
  • 14. februára 2024, 13:00
  • 3 m, 10 s

Ako si vybrať dvere, garážové brány a plot do nového domu

Už vo fáze výpočtu stavebnej a inžinierskej časti projektu rodinného domu je potrebné určiť, ktoré garážové brány a vchodové dvere budú inštalované v dome. Ako si skúsení stavebníci vyberajú domové dvere a garážové brány?

Už vo fáze výpočtu stavebnej a inžinierskej časti projektu rodinného domu je potrebné určiť, ktoré garážové brány a vchodové dvere budú inštalované v dome. Ako si skúsení stavebníci vyberajú domové dvere a garážové brány?

Garážové brány: dôležitý je presný výpočet

Garáž v dome alebo prístavba k domu poskytuje spoľahlivé riešenie. Je dôležité poznať šírku a výšku otvoru, hĺbku miestnosti a šírku stien.

Populárne vzory garážových brán:

1. Sekcionálne. Sekcionálne garážové brány sa automaticky zdvíhajú a zasúvajú sa do priestoru pod stropom. Dizajn rozširuje otvor o 14 cm oproti bežnej bráne.

2. Rolovacie. Ochranná látka je pod stropom zložená do rolky, otvor je široký, vhodný do obytných budov a mestských domov.

3. Výklopné. Pred vstupom do garáže vyžadujú voľný priestor.

4. Posuvné. Sekcie sa pohybujú smerom k vodítku. Vyžaduje sa voľný priestor na bočnej stene.

Pri výbere garážovej brány zohľadnite triedu úspory energie, typ základu a automatické ovládanie konštrukcie.

Domové dvere: spoľahlivosť a energetická účinnosť

Obľúbené domové dvere do domu sú pántové prevedenie zo systémom Thermosafe. Sú to dvere s vysokou tepelnou izoláciou.

Pri výbere dverí zohľadnite typ a hrúbku nosnej zárubne, stranu predsteny, priestor na úplné otvorenie dverí. Dôležitým faktorom pri rozhodovaní je trieda tepelnej izolácie vchodových dverí.

Dizajn garážových brán a brán

V katalógu Hörmann si môžete vybrať z rôznych štýlov dverí. Dizajnéri berú do úvahy koncepciu projektu obytnej budovy a tiež štýl fasády. Aktuálne odtiene asfaltu, prírodného dreva a pieskovca.

3d blok

Oplotenie rodinného domu

V podmienkach mestského rozvoja dávajú dizajnéri prednosť štýlovým plotom, ktoré pridávajú 3D efekt. 3D plotové panely sú vhodné pre rodinné domy.

● sú nenápadné, neprekážajú pri výhľade;

● jasne označuje hranice pozemku;

● zabraňuje vstupu zvierat a náhodných okoloidúcich do dvora.

3D plotové panely sú vyrobené z pevnej nehrdzavejúcej ocele, chránené pred koróziou, mechanickým poškodením, ultrafialovým svetlom a teplotnými zmenami.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie