Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Estetické a funkčné zlepšenia domácnosti

Každý si chce svoju domácnosť zmeniť na miesto, v ktorom sa bude cítiť najlepšie. A niekedy to ani nie je o nejakých obrovských zmenách a prerábkach. Niekedy na zmenu postačia aj malé úkony, ktoré dajú exteriéru či interiéru nový šmrnc.

Nová podlaha

Podlahy tvoria základ každej miestnosti a ich zmena môže mať veľký vplyv na celkový vzhľad domu. Voľba materiálu závisí od vášho osobného vkusu a potrieb. Tvrdé drevené podlahy dodávajú šmrnc a eleganciu, zatiaľ čo laminátové podlahy sú cenovo dostupnou alternatívou s veľkým výberom vzorov a farieb. Všeobecne voľte farby, ktoré sú štýlové a nadčasové, a ktoré sa budú hodiť k vášmu vybaveniu. Nadčasové kúsky sa vám postarajú o to, že budú vždy in a tak si nebudete musieť vyhadzovať peniaze na nákup nových.

Modernizácia kuchyne

Kuchyňa je srdcom domova a aj malá modernizácia môže mať veľký vplyv. Výmena kuchynských spotrebičov, ako je napríklad sporák, chladnička alebo umývačka riadu, za energeticky účinnejšie modely nielenže znižuje náklady na energiu, ale môže dodať kuchyni aj nový moderný a elegantný vzhľad. A čo tak dať si spraviť kuchynskú linku na mieru? Presne takto na mieru vyrobený nábytok, v ktorom sú integrované spotrebiče dodáva ešte lepší vzhľad.

Modernizácia kúpeľne

Kúpeľňa je ďalšou kľúčovou oblasťou domu, ktorá sa dá esteticky vylepšiť. Napríklad taká výmena starých kohútikov a sprchových hlavíc za nové modely môže zlepšiť vzhľad. A taktiež nemusí byť na škodu ani nový, nadčasový obklad, ktorý môže vytvoriť dojem luxusu. Obohatiť môžete kúpeľňu aj o obrazy zo živého machu, ktoré sa do kúpeľne hodia ako vyšité.

Viac zelene

Rastliny oživia vašu domácnosť viac, ako by ste možno čakali. Pokiaľ si do obývačky alebo spálne nakúpite krásne rastliny a strategicky ich rozmiestnite, môže to vo výsledku vyzerať skutočne famózne. Len si pozrite koľko krásnych zelených a farebných rastlín existuje, rozhodne si nejaké vyberiete. A taktiež sú skvelým kúskom aj do exteriéru. Ak máte pozemok, oveľa lepšie bude vyzerať ak na ňom bude prevažovať zeleň a krásne farby.

Rekonštrukcia záhrady a terasy

A čo tak sa pustiť do prerábky záhrady alebo terasy? Napríklad CO2 zváračka môže byť užitočným nástrojom aj pri rekonštrukcii záhrady a terasy. Môžete pomocou nej vytvoriť kovové pergoly, altánky, ploty, kvetinové stojany alebo iné kovové konštrukcie, ktoré prinesú do vašej záhrady štýlový a moderný vzhľad.

Refresh fasády

Estetické zmeny môžete ale urobiť aj v exteriéri, nielen v interiéri. A možno sa pýtate ako? Tak napríklad, kedy sa naposledy konalo na vašom dome čistenie fasády? Ak je odpoveď nikdy, tak možno by ste mohli popremýšľať nad investovaním do tejto služby. Jednak vám to oživí fasádu, ktorá bude vo výsledku vyzerať ako nová, a z druhej strany urobíte aj niečo pre svoje zdravie. Viete koľko špiny a plesní sa na fasáde nachádza? Pokiaľ ste alergikom, rozhodne by ste nemali váhať ani sekundu.

Samozrejme k refreshu pomôže aj premaľovanie, teda pokiaľ nie ste s aktuálnou farbou fasády spokojný. No a v neposlednom rade môžete tiež investovať aj napríklad do obkladu na fasádu. Stačí aj takáto malá zmena a váš dom dostane úplne iný nádych, ktorý ho urobí esteticky príťažlivejším.

Technologické inovácie

Moderné technológie môžu domácnosť ešte viac zefektívniť a zvýšiť jej hodnotu. A ak sa pýtate, do čoho je dobré investovať, je to len na vás. Napríklad taká inštalácia inteligentného termostatu umožňuje ľahké ovládanie teploty a znižuje náklady na energiu. Rôzne smart spotrebiče, ktoré viete ovládať cez váš smartfón vám všeobecne znížia náklady na energiu, čo je rozhodne výhodné, a z dlhodobého hľadiska sa vám vlastne investícia do nich vráti.

Tepovanie

Jednou z možností, ako tiež esteticky vylepšiť vašu domácnosť je tepovanie, ktoré sa stáva veľmi obľúbenou metódou pri upratovaní. Tepovanie je proces, ktorý odstraňuje špinu, nečistoty, ktoré sa do kobercov, kresiel, gaučov a iného nábytku častým používaním dostali. Takto máte napríklad v matraci alebo gauči veľmi veľa nečistôt, ktorých je potrebné sa z času na čas zbaviť.

Nebojte sa väčších zmien

Pokiaľ vám menšie zmeny v domácnosti nestačia, môžete sa samozrejme pustiť aj do nejakých väčších projektov. Taktiež sa ale môžete pustiť aj do väčšieho prerábania domácnosti, ako je napríklad prebúranie nejakých priečok a vytvoriť tak otvorený priestor – kuchyňa a obývačka. Alebo ešte väčšie a razantnejšie zmeny, ktoré si napríklad budú vyžadovať záložný zdroj elektrickej energie? S tým vám pomôže požičovňa elektrocentrál. Nebojte sa ani takýchto väčších prác. No a možno ak vás baví niečo majstrovať, viete si s rôznymi nástrojmi, vyrobiť veci do domácnosti aj svojimi rukami. O to viac budú tieto veci cennejšie a okrem iného aj jedinečné, pretože ich nebude mať každý.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie