Dnes je 05.mája 2024, meniny má Lesana/Lesia

  • Sponzorovaný Bývanie
  • 0
  • 25. apríla 2024, 10:44
  • 3 m, 4 s

Tyčové a ručné vysávače: Najlepšie výhody a využitie

Vysávače sú nevyhnutné spotrebiče do domácnosti či práce. Aj tie ale v posledných desiatich rokoch prešli zaujímavou evolúciou. Vyskúšali ste už ich ručné alebo tyčové prevedenia?

Preč sú časy, keď na svoj pohon potrebovali získať elektrinu pomocou káblov. Sami dobre viete, aké to vie byť limitujúce, napríklad aj pri kosačkách. A čo tak vsadiť na tie bezdrôtové respektíve akumulátorové? Je už len na vás, či budete potrebovať tyčový vysávač na väčšie priestory, prípadne menší ručný vysávač na čistenie pohoviek, aut a iných menších priestorov.

Tyčové vysávače s akumulátorom vydržia dlhé desiatky minút

Tyčový vysávač dnes dokáže fungovať na báze akumulátorov, teda dobíjacích batérií. Vďaka nim ste schopní vysávať oveľa ľahšie a pohodlnejšie, a to dokonca aj viac ako hodinu. Výhodou tyčových vysávačov oproti tradičným vysávačom z minulosti je aj ich kompaktnosť, všestrannosť a nízka váha. Poteší aj ľahké a rýchle nastavenie. Zabudnúť nemôžeme ani na prenositeľnosť kdekoľvek po dobe či byte, keďže vás nelimitujú hadice ani šnúry. Využiteľné sú pri čistení viacerých povrchov, ako napríklad koberce, čalúnenie alebo dokonca drevené podlahy. Výhodné môže byť zaobsataranie tyčového vysávaču 3v1, kedy máte k dispozícií možnosť vysávať ako s ručným vysávačom. Majú však aj svoje menšie nevýhody, a to hlavne pri lacnejších prevedeniach vysávačoch. Vtedy sa pripravte na nižšiu výdrž batérie ale aj nižší sací výkon.

Kompaktné ručné vysávače na menšie nehody v rámci poriadku

Ďalším typom bez obmedzujúcich šnúr a hadíc sú ručné vysávače. Ak sme spomínali vyššie kompaktnosť, tu je hlavným pozitívnym atribútom. Slúžia hlavne na rýchle čistenie, napríklad aj rôznych škvŕn. Aj keď sa stále objavujú aj prevedenia so šnúrami, skôr sa vydajte cestou bez nich. Ich majitelia si chvália každodenné čistenie menších nečistôt na rôznych povrchoch. Aj tu určite spomeňme prenositeľnosť, všestrannosť a ľahká hmotnosť. Dostanete sa nimi aj do ťažšie prístupných priestorov a miest, akýmsi bonusom je rôzne príslušenstvo a nástavce. Pri nevýhodách opäť evidujeme nižší sací výkon alebo problémy pri zachytení prachu, hlbšie usadených alebo väčších nečistôt. Každopádne ide o skvelého pomocníka domov, do garáže alebo dokonca do automobilu.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie