Dnes je 26.oktobra 2024, meniny má Demeter

  • Sponzorovaný Bývanie
  • 0
  • 25. októbra 2024, 09:50
  • 2 m, 52 s

Robotickí pomocníci v boji za čistú domácnosť

Čistá a uprataná domácnosť nám častokrát prináša pocit bezpečia, komfortu a kontroly nad svojím životom. Je do istej miery našou vizitkou. V dnešnom uponáhľanom svete, kedy sme často zahltení pracovnými povinnosťami, je však náročné nájsť si priestor na pravidelné luxovanie. Našťastie sú tu robotickí pomocníci!

Popularita robotických pomocníkov

Automatizácia domácich prác, ktorá je dnes vďaka pokročilej technológii už nielen snom, ale aj realitou, šetrí čas a energiu. Roboti dokážu na seba prevziať opakujúce sa domáce povinnosti, ako je vysávanie, umývanie podláh alebo okien. Okrem toho sa dajú ovládať na diaľku, napr. pomocou aplikácie v smartfóne, tzn. pokojne môžete zahájiť upratovanie v čase, keď nie ste doma a naplánovať si pravidelný režim.

Ktoré robotické zariadenia si vo vašej domácnosti určite nájdu svoje miesto a ohúria vás inteligentnými funkciami a špičkovým výkonom?

Robotický vysávač

Robotický vysávač dokáže systematicky a precízne vyčistiť celý podlahový priestor. Je vybavený senzormi, ktoré mu umožňujú  mapovať si priestor a vyhýbať sa prekážkam na podlahe. Môžete si dokonca vymedziť zóny, kde vysávač nemá chodiť. Lepšou verziou je robotický vysávač s mopom 2v1 alebo dokonca zariadenie 3v1, ktoré pozostáva z tyčového a ručného vysávača a mopu.

Technológia stále napreduje. Dnes na trhu nájdeme napríklad stanice, ktoré automaticky nielen vyprázdnia prach zo zásobníka, ale aj doplnia vodu pre mopovanie. Rotujúce mopy tiež dokáže vyčistiť horúcou vodou a následne ich vysušiť. Pri kvalitných modeloch si môžete užiť napríklad aj technológiu zabraňujúcu namotávaciu vlasov či adaptívne mopovanie, aby nezostalo žiadne miesto vynechané.

Robotický čistič okien

Ďalším pomocníkom je robotický čistič okien, ktorý sa pevne prichytí na sklenenú plochu pomocou sacieho podtlaku a pohybuje sa vďaka synchrónnym pásom. Je vybavený čistiacou (prateľnou) handričkou z mikrovlákna, ktorá jedným ťahom zotiera nečistoty a prach. Okrem okien, a to aj sklopných do uhla 120°, dokáže vyčistiť aj zrkadlá, či iné bezrámové sklá a hladké povrchy.

Pre prípad, že by prisávací systém zlyhal, mnohé modely sú vybavené bezpečnostným lankom, ktoré je pripevnené k pevnému bodu a automatickým zámkom navijaka, aby sa zabránilo pádu. Pomáhajú aj rôzne inteligentné senzory, napr. detekujúce hrany okna alebo senzor gravitačného zrýchlenia.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie