Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Note Design Studio navrhlo interiér reštaurácie Tysta Mari v Štokholme

Štúdio Note Design Studio navrhlo interiér reštaurácie Tysta Mari v Štokholme. Ako vyzerá tento jedinečný priestor?

Príjemné neutrálne prostredie

Tysta Mari je jednou z niekoľkých reštaurácií v nedávno zrekonštruovanej mestskej historickej jedálenskej hale Östermalms Saluhall, ktorá sídli v tehlovej budove z roku 1888.

Dvojposchodová reštaurácia ponúka čerstvé morské plody a švédske jedlá z ingrediencií pochádzajúcich z krytej tržnice, ktorá ju obklopuje. Miestna dizajnérska firma Note Design Studio stojí za renováciou interiéru s cieľom vytvoriť príjemné prostredie, ktoré pôsobí nenútene, no prekvapivo.

Dizajnérsky tím použil pre interiér ľahkú paletu materiálov so zrkadlami, priesvitnými látkami, textúrovanými stenami, glazovanou keramikou a nehrdzavejúcou oceľou. Na prízemí reštaurácie sa nachádza bar, ktorý je viditeľný z ulice i zvnútra jedálne. Táto časť je navrhnutá tak, aby vtiahla zákazníkov do interiéru. Obložená je glazovanými dlaždicami obklopenými hustou modrou škárou a doplnená detailami z leštenej nehrdzavejúcej ocele.

Zem, vzduch, voda a oheň

Čierne kovové schodisko vedie hore do bistra a súkromnej jedálne s veľkým spoločným stolom a balkónom s výhľadom na celú jedálenskú halu.

„Náš prístup k dizajnu sme zamerali na základnú skúsenosť zdieľania jedla, ako aj na čerpanie zo štyroch prírodných elementov, zeme, vzduchu, vody a ohňa, základných ingrediencií na jedenie a varenie, aby sme vytvorili príjemné prostredie, ktoré pôsobí ľahko, neočakávane a je plné šarmu. Náš dizajnový koncept premieta tieto princípy nielen do celkového usporiadania reštaurácie, ale aj do jej materiálnosti. Nájdete tu glazované dlaždice aplikované hrubou škárou, kameň a keramiku, ako aj priesvitné textílie a predmety na mieru, ktoré uľahčia dôkladne premyslený kulinársky zážitok,“ uviedlo k projektu štúdio na oficiálnej stránke notedesignstudio.se.

Pre viac zaujímavých informácií z oblasti dizajnu a architektúry nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie