Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

  • Sponzorovaný Blog
  • 0
  • 24. novembra 2022, 10:00
  • 3 m, 20 s

Užite si babie leto v prírode. Kam v Česku vyraziť?

Babie leto na seba určite nenechá dlho čakať. Užite si posledné záblesky hrejivého letného slnka naplno a vyrazte do prírody. Či už sa vydáte do hôr, alebo dáte prednosť poslednej kúpačke, hlavne si to poriadne užite.

Do hôr v Prahe

Že sa v Prahe nedá ísť nikam na túru? A už ste boli v Divokej Šárke? Toto skalnaté údolie nájdete na okraji veľkomesta a uchváti vás nádhernou prírodou a výhľadmi. Obľúbená je na prechádzky, ale aj na horolezectvo či vodné radovánky. Nájdete tam totiž prírodné kúpalisko Džbán a aj keď je voda v nádrži studená, v horúci deň vás určite osvieži. Oplatí sa tiež vyšliapnuť si na Kozákovu buližníkovú skalu, na konci ktorej je slovanské hradisko s úžasnou atmosférou.

Na vodu na Orlík

Priehrada Orlík ponúka množstvo skvelých miest na kúpanie, vodné športy a aj na prechádzky v okolí. Vy sa k nej ale vydajte vyskúšať paddleboard. Paddleboarding je v poslednom čase veľmi obľúbenou vodnou aktivitou a Česko má pre tento šport skvelé podmienky. Na Orlíku si paddleboard môžete aj požičať a inštruktor vás naučí, ako na to. Vyzerá to síce jednoducho, ale vedzte, že je to poriadna drina. Ono totiž nejde len o pokojné plávanie po hladine, vyliezť na dosku, postaviť sa, udržať balans a pádlovať, dá zabrať celému telu.

Na Šumave za hradmi

Šumava je krásna sama o sebe. Pri návšteve ale rozhodne nesmiete vynechať hrad Kašperk. Patrí k tým najobľúbenejším na našom území a je tým najvyššie položeným. Cesta hore vám zaberie asi hodinu, záleží ale aj na tom, ktorú trasu si zvolíte. Každopádne to stojí za to. Hrad Kašperk má dva prehliadkové okruhy a vstup na nádvorie je zadarmo. Je tiež obľúbeným miestom filmárov – nakrúcal sa tam napríklad obľúbený Anjel Pána.

Za vyhliadkou na Krkavčiu skalu

Ďalší prírodný poklad nájdete v Českom stredohorí, kde sa asi 100 metrov nad hladinou Jizery týči vyhliadka Krkavčia skala. Prístup k nej je náročnejší, ale na konci na vás čakajú nádherné vyhliadky na jizerský kaňon. Vyhliadka je zabezpečená zábradlím a veľmi pravdepodobne na nej budete sami alebo len s niekoľkými ďalšími turistami. Z Krkavčej skaly môžete vyraziť na kopec Varhošť s rovnomennou rozhľadňou. Tam ale očakávajte väčšie množstvo ľudí.

Na južnú Moravu za vínom

Zamieriť na južnú Moravu je dobrý nápad v každom období. Láka útulnými pivnicami so skvelým vínom a nádhernou prírodou. Čaká na vás množstvo vyhliadok, hradov, mlynov, polí i lúk. Na Kroměřížsku sa vydajte na veterný mlyn v Kunkoviciach. Je posledným zachovaným mlynom tohto typu na danom území. Pokiaľ sa vám zachce odpočinku a dobrého vína, bude pre vás ideálnym útočiskom Mikulov a jeho okolie. Dominantou mesta je barokový zámok, ale vynechať nesmiete ani niektorú z miestnych vínnych pivníc.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie