Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

  • Blog
  • 0
  • 02. decembra 2022, 09:00
  • 1 m, 44 s

Unikátna výstava prezentuje spojenie spoločnosti NIKE a Virgila Abloha

Počas týždňa umenia v Miami sa konala výstava The Codes c/o Architecture, ktorá predstavila spoluprácu medzi značkou Nike a Virgilom Ablohom.

Výstava v Rubell Museum v Miami prezentuje stovky tenisiek, ktoré dizajnér Abloh vytvoril počas spolupráce so spoločnosťou Nike. Okrem tenisiek boli na podstavcoch a vo veľkom centrálnom lightboxe vystavené aj iné návrhy Virgila Abloha.

„Virgilovi a Nike sa spolu darilo, pretože chápal úlohu značky ako základného kameňa kultúry, zatiaľ čo Nike chápala dôležitosť skutočnej podpory kreatívcov a ich vízií,” povedala podľa portálu dezeen.com Shannon Abloh, generálna riaditeľka spoločnosti Virgil Abloh Securities.

„Tento krásny štvordňový zážitok na Týždni umenia v Miami bude poctou ich spoločnému odkazu a obhajobou Virgilových metód otvorených zdrojov aj jeho skutočného odhodlania spolupracovať s ostatnými a inšpirovať ich,“ dodala.

Spolukurátorom výstavy bol Alessio Ascari z divízie Nike, ktorú vytvoril Abloh. Výstava The Codes c/o Architecture prezentovala práce usporiadané do šiestich rôznych sekcií návrhov, ktoré Abloh realizoval s Nike počas svojej štvorročnej spolupráce so značkou.

Súčasťou výstavy bola Ablohova prvá spolupráca so spoločnosťou Nike, nazvaná Ten, pozostávajúca z kolekcie 10 klasických topánok Nike, ktoré dizajnér zrekonštruoval a skombinoval z častí rôznych tenisiek. Výstava Codes c/o Architecture sa tiež zamerala na výber prác pod názvom Black Canon, ktorý ukazuje práce z Ablohovej spolupráce s Nike a Louis Vuitton na jar/leto.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 2x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie