Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

  • Blog
  • 0
  • 07. decembra 2022, 08:00
  • 3 m, 24 s

Dizajnérske štúdio Snøhetta vytvorilo vianočné ozdoby pre charitatívnu organizáciu

Architektonické a dizajnérske štúdio Snøhetta vytvorilo tri vianočné ozdoby v tvare hviezd pre charitatívnu organizáciu na výskum rakoviny Norwegian Cancer Society.

Pre dobrú vec

Dizajnové ozdoby boli vyrobené pri príležitosti 10. výročia kampane Vianočná hviezda, ktorá je každoročnou zbierkou pre Nórsku spoločnosť pre výskum rakoviny. „V rámci kampane Vianočná hviezda sa od roku 2012 predávajú dekoratívne hviezdy, ktoré sa zavesia do okien nemocníc, podnikov a domácností v Nórsku, pričom len v rámci tejto kampane sa vyzbieralo úctyhodných 200 miliónov nórskych korún,“ približuje kampaň štúdio na oficiálnom webe snohetta.com.

Štúdio Snøhetta vytvorilo dizajn papierovej hviezdy na vianočný stromček, väčšej papierovej ozdoby na okno a svietnika z leštenej mosadze. „Najmenšia z nich je papierová hviezda, ktorá sa dá použiť na ozdobenie vianočného stromčeka, ale funguje aj ako lístok na vianočné darčeky. Väčšia papierová hviezda je určená najmä na výzdobu okien v nemocniciach, ale možno ju kúpiť aj do podnikov a súkromných domácností a treťou je limitovaná edícia ručne vyrábaného mosadzného svietnika, vyrobená tradičnými a veľmi zručnými remeselníkmi v TH. Marthinsen v nórskom meste Tønsberg,“ vysvetľuje štúdio.

Spoluprácu s dizajnérskym štúdiom vyzdvihla aj generálna tajomníčka Nórskej spoločnosti pre boj proti rakovine. „Sme vďační a hrdí na to, že spoločnosť Snøhetta chcela prispieť k tejto kampani svojimi znalosťami a odbornosťou. Výsledok a jeho význam sa nám páči na viacerých úrovniach. Dúfame, že pacienti, ktorí musia tráviť Vianoce v nemocniciach, pocítia srdečné teplo týchto hviezd. Okrem toho dúfame a zároveň veríme, že oslovíme ešte viac ľudí a prispejeme k tomu, že desiate výročie Stjerneaksjonen je rekordným rokom,” uviedla Ingrid Stenstadvold Rossová.

Ekologické a nadčasové vianočné ozdoby

Každá hviezda je skonštruovaná z plochých kruhov, ktoré sú následne ohnuté a zložené do trojrozmerného tvaru. Dve z dekorácií sú vyrobené z papiera, aby boli ľahké, recyklovateľné a dostupné pre väčšinu ľudí, ktorí by chceli podporiť kampaň.

„Od začiatku procesu mala spoločnosť Snøhetta jasné ciele v oblasti udržateľnosti, a to vyrábať všetky predmety lokálne v Nórsku, vyhnúť sa akémukoľvek použitiu plastu v hviezdach aj obaloch a získavať materiál čo najviac z miestnych zdrojov. Tým, že sa ako materiál na výrobu hviezdičiek zvolil papier, sú ľahké a recyklovateľné a dajú sa prepravovať v plochom stave, čo tiež znižuje emisie pri preprave a skladovaní,“ uvádza štúdio v tlačovej správe na spomínanom webe.

Vedeli ste, že? Okrem predaja hviezdy v obchodoch a na internete, spoločnosť Snøhetta vytvorila aj online šablónu hviezdy, ktorá je k dispozícii na stiahnutie s návodom na jej zostavenie.

Pre viac zaujímavých informácií nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie