Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

  • Blog
  • 0
  • 10. decembra 2022, 08:00
  • 2 m, 41 s

Dizajnér Yinka Ilori otvoril svoj prvý pop up obchod v Londýne

Dizajnér Yinka Ilori vytvoril pop up obchod pre svoju vlastnú značku domácich potrieb v londýnskej štvrti Shoreditch.

Farby a hravé tvary

Interiér obchodu definujú farby, ktoré zodpovedajú vystaveným výrobkom. Prvky určené na vystavenie produktov odkazujú na výstavbu mešít a domov v Burkine Faso. „Som naozaj posadnutý ich dizajnovým jazykom, ktorý je veľmi africký, veľmi bohatý a veľmi neokázalý,” povedal podľa portálu dezeen.com autor.

V modulárnych jednotkách z drevovláknitých dosiek sa preto opakujú geometrické tvary ako štvorce a trojuholníky. Tieto jednotky obsahujú aj strategicky umiestnené otvory, vďaka ktorým je možné pridanie tyčí na umiestnenie ďalšieho sortimentu. Slúžiť tak môžu na zavesenie tričiek alebo dáždnikov, ale aj na podoprenie políc na prezentáciu hrnčekov, zápisníkov a iných predmetov.

Objemnejšie predmety, ako napríklad kolekcia dizajnérovho riadu a limitovaná edícia basketbalových lôpt, sú vystavené na pultoch obložených rebrovanou MDF doskou, ktorá je farebne nastriekaná tak, aby zvýraznila ich kľukaté tvary. Pri vstupe do predajne je šesť ručne maľovaných štvorcových stoličiek usporiadaných do vysokej výkladnej skrine, ktorá tak prezentuje ich stohovateľnosť.

Vytváranie spomienok, spolupatričnosť a hra

Otvorenie pop-upu sa tiež zhoduje s najnovšími produktmi značky. Téma “vytváranie spomienok, spolupatričnosť a hra” zahŕňa všetko od zápisníkov a basketbalových lôpt so slnečnými detskými vzormi až po zberateľskú verziu tradičnej jorubskej strategickej hry Ayo.

V súlade s touto myšlienkou sa v obchode budú konať aj rôzne podujatia pre miestnu komunitu, od turnaja Ayo až po ochutnávku nigérijského palmového vína. „V mojich verejných projektoch ide o interakciu medzi divákmi aj so samotným dielom, ale nie často mám možnosť komunikovať priamo s ľuďmi a cítim, že nastal čas, aby som to urobil. Prostredníctvom obchodu môžem získať ich spätnú väzbu na moju prácu a tiež vidieť, ako interakujú s jednotlivými výrobkami a príbehmi, ktoré sa snažím prostredníctvom týchto diel vyrozprávať,“ dodal na záver dizajnér Yinka Ilori, podľa ktorého je otvorenie pop-upu splneným snom.

Ako pôsobí tento unikátny interiér na vás? Podeľte sa s nami o váš názor v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 7x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie