Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

  • Blog
  • 0
  • 19. decembra 2022, 23:04
  • 1 m, 51 s

Dizajnové a funkčné vešiaky Loop od dánskeho dizajnéra Simona Legalda

Dánsky dizajnér Simon Legald stojí za kolekciou vešiakov Loop vytvorenou pre značku Normann Copenhagen.

Kolekciu Loop tvoria vešiaky v troch veľkostiach a viacerých farebných prevedeniach. Podľa značky Normann Copenhagen je dizajn kolekcie hravý, všestranný a minimalistický. Funkčný háčik Loop Hook je šikovný dizajn, ktorý vznikol z jednoduchého nápadu. „Háčiky sú navrhnuté tak, aby vyhovovali mnohým rôznym potrebám zavesenia, možno ich použiť na zavesenie predmetov viacerými spôsobmi a v porovnaní s klasickými háčikmi ponúkajú ďalšiu funkčnosť. Kabát sa dá ľahko prehodiť cez háčik, dáždnik cez slučku alebo vešiak na oblečenie zavesiť cez nenápadný prvok na stenu,“ uvádza značka na oficiálnej stránke normann-copenhagen.com.

Okrem toho dodáva, že ide o prvok, ktorý je na stene takmer nepostrehnuteľný a vyžaruje jednoduchosť. Vešiaky sú vyrobené zo zinku a využitie nájdu v kúpeľni, predsieni, kuchyni či detskej izbe.

„Úprimnosť je to, čo robí produkt zrozumiteľným a čo opisuje jeho funkčnosť. Ak výrobku rozumiete, nepotrebuje žiadne vysvetlenie. Podstatou môjho návrhu je, aby sa dal kúpiť a používať. Preto musí spĺňať nielen funkčné aspekty, ale aj psychologické a estetické potreby. Podľa mňa jednoduchosť vystihuje skutočnú identitu predmetov a robí ich dôveryhodnými. Vo svojom dizajne sa snažím nepridávať žiadne zbytočné detaily. S jednoduchosťou pracujem tak, že zvýrazňujem potrebné veci namiesto toho, aby som ich skrýval. Výrobok tak získava jednoduchý a úprimný výraz,“ vysvetlil pre spomínanú stránku autor Simon Legald.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie