Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Neviete, čo s deťmi cez prázdniny? Neseďte doma!

Prázdninová dovolenka s deťmi by mala byť na zozname každého rodiča. Nejde o to, kam pôjdete, ale hlavné je niekam ísť a ukázať svojim deťom čo-to zo sveta, respektíve Slovenska. Kam sa vyberiete cez prázdniny vy?

Pre väčšinu detí je obdobie prázdnin časom, kedy sa môžu vonku do sýtosti vyblázniť. Čím lepšie je počasie, tým aj plnohodnotnejšie je tento čas využitý.

Na druhej strane, pre rodičov môže byť toto obdobie aj dosť stresujúce. Ich povinnosťou je nájsť spôsob, ako tento čas deťom zastrešiť a tým im dopriať program na celé dni. Nemusíte sa však báť, existuje mnoho spôsobov, ako deťom program urobiť.

Spoznávanie krajiny

Pre rodičov, ktorí si môžu dopriať dlhšiu dovolenku v zamestnaní, môže byť najlepšia možnosť spoznávanie prírody a okolia so svojimi deťmi. Vďaka tomu sa deti naučia nové veci o prírode, uvidia nové miesta, na ktorých dovtedy neboli.

V rámci tejto tematiky môžete svojich drobcov zobrať napríklad na turistiku, do hôr alebo k jazerám. Obľúbenou možnosťou je ukázať svojim deťom aj kultúrny život, a to formou návštev múzeí, kultúrnych pamiatok a iných zaujímavých miest alebo podujatí.

Letné tábory

Ak sa nebavíme o nadchádzajúcich sviatkoch jari, ale o letných prázdninách, najčastejším spôsobom, ako vyplniť prázdniny, bývajú detské tábory. Zaškolený personál sa o vaše deti postará, zatiaľ čo vy si budete môcť čas buď užívať vo dvojici, prípadne chodiť do práce.

Detské tábory zabavia vaše deti na niekoľko dní a okrem zábavy im zaručia aj veľkú dávku socializácie s ďalšími deťmi. Okrem toho ich čakajú aj rôzne športové aktivity, hry, výlety alebo kreatívne dielne.

chlapec veľkonočné vajíčko

Rodinná dovolenka na Slovensku

Dovolenka s deťmi býva vždy výborný nápad, pretože sa dá zabezpečiť počas každých, dokonca aj momentálne blížiacich sa veľkonočných prázdnin. Môžete sa ako rodina zbaliť a zarezervovať si pobyt v hoteli, najlepšie ak je aj obklopený prírodou.

Baby friendly hotel nájdete na Slovensku veľmi jednoducho, pretože veľa hotelov myslí na klasický alebo wellness pobyt s deťmi. Pre deti býva ťahúňom akýkoľvek hotel s bazénom, preto výber budete mať pomerne jednoduchý.

hotel salamandra bazén

Hotelové služby pre deti

Pri výbere však dbajte aj na dodatočné služby pre deti, ktoré daný hotel ponúka. Správny hotel pre deti by mal mať vo svojej ponuke napríklad detský kútik, zaujímavý animačný program, ale hlavne bezpečný bazén a okolie hotela.

Animačný program pre deti by mali sprostredkovať školení profesionáli, ktorí sa vedia správne zachovať v každej situácii. Tiež je ich úlohou venovať sa deťom v plnej pozornosti a najmä s tým, že svoju prácu majú skutočne radi.

Veľkonočné pobyty

Ako sme už načrtli vyššie a aj pri pohľade do kalendára nám je jasné, že sa blížia veľkonočné sviatky. To značí samozrejme aj prázdniny pre deti, ktoré môžete stráviť napríklad aj dovolenkou na Slovensku.

Mnohé hotely sú na tieto prázdniny pripravené a ponúkajú veľkonočné pobyty s vylepšenou ponukou a cenou. Nechajte sa inšpirovať a vyrazte na jeden z nich, čím sebe, ale aj svojim drobcom, doprajete zaslúžený relax.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie