Dnes je 09.mája 2024, meniny má Roland

Virtuálna prehliadka základnej školy, kde to žije

Základná škola na Golianovej 8 v Banskej Bystrici je prvou zo škôl v tomto meste, ktoré pozýva do svojich útrob cez 3D virtuálnu realitu.

Len pár metrov od centra Banskej Bystrice sa nachádza základná škola, ktorá je všeobecne uznávanou vzdelávacou inštitúciou v meste pod Urpínom. Základná škola Golianova 8 je alma mater významných osobností športu a kultúry v národnom meradle. Jej prínosom je však hlavne progresívny prístup k modernému vzdelávaniu a podpora komplexnej športovej prípravy mladých talentov. Pozývame vás na prehliadku tejto jedinečnej školy – miesta, ktoré rok čo rok láka viac a viac žiakov a ich rodičov.

Historické korene základnej školy Golianova 8 siahajú do roku 1967, kedy tu pán Starší položil základy prvej hokejovej triedy – fenoménu, ktorý bol vtedy pre Československo absolútnou novinkou. Ako roky plynuli, „škola na Golianke“ sa vyprofilovala na centrum športovej excelentnosti a tento odkaz si udržiava až do dnešných dní. Svoju ponuku však rozšírila ďaleko za hranice ľadového hokeja. Škola dlhodobo podporuje zdravie svojich žiakov a zamestnancov, čo potvrdzuje jej prvenstvo v súvisiacom školskom projekte už krásnych 30 rokov.

Všadeprítomný prvok: šport

Na Základnej škole Golianova 8 je šport neoddeliteľnou súčasťou každodenného života. Stal sa základným pilierom školskej komunity, kde s hrdosťou využívajú širokú paletu moderných vonkajších športovísk. Tieto zariadenia poskytujú študentom ideálne podmienky pre rozvoj ich športových talentov. Od futbalového ihriska až po tenisové kurty, plážový volejbal, basketbal, atletickú dráhu, workoutové zóny až po hokejbalovú arénu – každý si nájde priestor pre svoju obľúbenú aktivitu. Presvedčte sa sami a pozrite si virtuálnu prehliadku školy na Golianovej 8 v Banskej Bystrici.

Celý komplex športovísk je otvorený pre študentov aj širokú verejnosť aj po skončení vyučovania, čím sa stáva živým centrom komunitného života. Učitelia a tréneri na základnej škole, ktorí majú bohaté skúsenosti z vlastných športových kariér, sú pripravení preniesť svoje vedomosti a vášeň pre šport mladým talentom. Svojou prácou neoddeliteľne prepletajú odborné športové tréningy s výučbou životne dôležitých hodnôt akými sú odolnosť a duch tímovosti.   

„Vzdelávanie na základnej škole Golianova 8 je zamerané nielen na šport, ale hlavne na kvalitu výchovno-vzdelávacieho procesu. Dbáme na to, aby mali žiaci vedomosti na cudzie jazyky, informačno-komunikačné technológie, ale samozrejme aj ostatné predmety, ktoré sú dané štátnym vzdelávacím programom s tým, že na prvom stupni máme od prvého ročníka posilnené voliteľné predmety o anglický jazyk a telesnú výchovu,“ hovorí riaditeľ Základnej školy Golianova 8, Peter Zlevský.

Peter Zlevský, riaditeľ Základne školy Golianova 8, Banská Bystrica

Kvalitné podmienky na vzdelávanie

Vedenie školy spolu s radou rodičov sa neustále zaväzuje poskytovať prvotriedne vzdelávacie prostredie pre svojich žiakov a pedagógov, a to pravidelnými investíciami do špičkového vybavenia a infraštruktúry. Medzi ne patria napríklad interaktívne tabule, vizualizéry a 3D tlačiarne, ako aj moderné špecializované učebne. S finančnou podporou od štátu vybudovali v škole aj exteriérovú učebňu. Škola na Golianovej 8 je tiež hrdým partnerom popredných vzdelávacích a športových podujatí a zúčastňuje sa na množstve projektov financovaných z Európskych fondov a plánu obnovy. Vďaka bohatému spektru aktivít počas roka získava pozornosť a uznanie širokej verejnosti.

Ak Vás zaujala aj virtuálna prehliadka školy na Golianovej 8, pozrite si ďalšie projekty, ktoré zhotovila realitná kancelária Beevam. Beevam je odborníkom na realitný marketing. Na rozdiel od bežných realitných kancelárií disponuje tímom odborníkov na predaj a propagáciu v online priestore. Každá nehnuteľnosť tak dostáva plnú mediálnu podporu. Jej predaj sprevádza marketingová kampaň na sociálnych sieťach a v regionálnych médiách.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 0x
  • 0x
  • 1x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie