Dnes je 28.apríla 2024, meniny má Jarmila

Už viete, ako privítate Nový Rok? Čo tak na lyžiach!? 7 výhod zimnej dovolenky

V posledných rokoch sa medzi Slovákmi stávajú čoraz populárnejšími zimné dovolenky. Niektorí si radi užívajú domáce zjazdovky a pobyty na Slovensku, iní sa za zimnými radovánkami či relaxom vyberú do zahraničia. Nadchádzajúci Nový rok môže byť výnimočným zážitkom, pokiaľ sa rozhodnete privítať ho na horách. Nechajte sa inšpirovať výhodami zimnej dovolenky a užite si rodinné chvíle na dovolenke v horskom hoteli.

1. Nádherná zimná krajina

Horské hotely a k nim priľahlé lyžiarske strediská sa pýšia nádhernou panorámou, ktorá uchváti každého turistu a vytvorí nezabudnuteľnú atmosféru pre vašu zimnú dovolenku. Pobyt na horách si môžete užiť aktívne a vyraziť na turistiku po turistických chodníkoch. Pokiaľ aktívna dovolenka nie je nič pre vás, relax si môžete vychutnať z panoramatických wellness centier situovaných v hoteloch na svahu, alebo na kávičke s výhľadom na zasnežené horské vrcholy.

2. Aktívna dovolenka

Zimné športy sú medzi Slovákmi veľmi obľúbené. V horských oblastiach je pre návštevníkov pripravených množstvo zjazdových či bežeckých tratí zabezpečujúcich skvelé podmienky pre lyžovanie. Okrem tradičného lyžovania či bežkovania sa počas zimnej dovolenky môžeme venovať aj snowboardingu, skialpinizmu a v niektorých strediskách môžeme vyskúšať aj bobovú dráhu či snowrafting. Zimné športy sú výbornými spôsobmi, ako sa udržať v dobrej fyzickej kondícii. Okrem toho nám ponúkajú možnosť stráviť čas so svojou rodinou a priateľmi. Ak si chcete užiť aktívnu dovolenku, stačí ostať na Slovensku. Možností je veľa.

3. Jedinečné zážitky

Zimné dovolenky ponúkajú možnosť zažiť niečo unikátne a nezvyčajné. Výlety na saniach, jazda na snežných skútroch, alebo nočné lyžovanie vytvárajú nezabudnuteľné zážitky. Tradičné preteky psích záprahov, jazda na koni alebo obyčajná guľovačka zase potešia najmenších účastníkov zimnej dovolenky. Slovenské lyžiarske strediská majú čo ponúknuť.

zimná dovolenka lyziarske stredisko zima na horách
Zdroj: unsplash.com

4. Wellness a relax

Po aktívne strávenom dni na čerstvom vzduchu si môžete dopriať zaslúžený oddych. Hotely na horách nám ponúkajú wellness služby vrátane bazéna, sauny, vírivky či masáží. Relaxácia v horúcej vírivke s výhľadom na zasnežené hory sa stane nezabudnuteľným zážitkom.

5. Apré-ski zábava

Po dni strávenom na svahu môžete zažiť nezabudnuteľnú apré-ski zábavu. Reštaurácie, bary a kluby v lyžiarskych strediskách ponúkajú príležitosť na stretnutie a zábavu pri hudbe či už s rodinou, priateľmi, ale aj s novými známosťami. Atmosféra v apré-ski dodáva dovolenke ďalší spoločenský rozmer. Navyše nám ponúka aj možnosť osláviť takto netradične príchod Nového Roku.

6. Únik od každodenného zhonu

Zimná dovolenka môže byť aj skvelým víkendovým únikom. Pobyt v horskom stredisku spojený s aktívnym pohybom na svahu umožňuje rýchlo načerpať novú energiu a prísť na iné myšlienky. Je to ideálny spôsob, ako si oddýchnuť od každodenného zhonu a načerpať nové sily pre nadchádzajúce dni.

7. Čas strávený s rodinou a priateľmi

V neposlednom rade sú zimné dovolenky vhodné pre celú rodinu. Zimné aktivity a zimné športy sú často prispôsobené rôznym vekovým skupinám, čo znamená, že každý člen rodiny si príde na svoje. Spoločné chvíle strávené na svahu či v horskom stredisku posilňujú ako rodinné, tak aj priateľské vzťahy a sú neoceniteľným zážitkom.

Strávenie Nového Roku v hoteli na horách ponúka nielen radostné chvíle na svahu, ale aj širokú škálu zážitkov pre každého člena rodiny. Nech už ste dobrodruh na svahu, romantik, či rodinne založený človek, zimná dovolenka ponúka zážitky, ktoré zostanú v srdci ešte dlho po roztopení posledného snehu. Navyše, nádherná zimná krajina v kombinácii so zábavou v apré-ski robia zo zimnej dovolenky skvelý spôsob, ako uvítať Nový Rok v unikátnom prostredí s jedinečnou atmosférou.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie