Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

  • Sponzorovaný Bývanie
  • 0
  • 28. februára 2024, 09:50
  • 3 m, 29 s

Ako si vybrať tú najlepšiu hojdaciu sieť?

Hojdanie v záhradnej sieti patrí medzi obľúbené aktivity mnohých ľudí. Vedeli ste, že práve hojdanie má upokojujúce účinky a dokáže naše telo uvoľniť? Je to tak. Možno si kladiete otázku, ktorá hojdacia sieť je najlepšia. Práve to sa dozviete v dnešnom článku.

Hojdacie siete súpraktickým a zároveň estetickým doplnkom (nielen) v záhrade. Ak si aj vy chcete dopriať chvíľku pre seba, potom takúto sieť potrebujete. Ako vybrať tú najlepšiu?

Podľa spôsobu upevnenia

Základné rozlíšenie sietí tvorí spôsob, ktorým sú upevnené. Na základe toho máme:

Hojdacie siete so stojanom

V prípade, že bývate v byte a nemáte k dispozícií vlastnú záhradu, je pre vás vhodná spevnená hojdacia sieť so stojanom. Môžete ju tak umiestniť napríklad na balkón alebo dokonca aj do obývačky. Modely so stojanom sú o niečo drahšie, než tie bez konštrukcie, avšak určite sa oplatí do nich investovať.

Klasické závesné siete

Klasické siete sú bez stojana a je nutné, aby ste našli dva pevné body, napríklad stromy, kam ich zavesíte. Sú vhodné skôr do exteriéru. Ich výhodou je, že sú ľahko prenosné a môžete ich so sebou vziať napr. na víkend k jazeru alebo na chatu.

Tip: Vytvorte si doma oázu relaxu. Hojdacie siete, závesné kreslá a iný záhradný nábytok nájdete na odkaze di-volio.com/sk.

Zdroj: Krakenimages.com / Adobestock.com

Podľa materiálu

Po tom, ako si vyberiete typ, je nutné vybrať si vhodný materiál. Najčastejšie sa stretnete s týmito dvomi:

Bavlna

Bavlna je obľúbeným materiálom, pretože je príjemná na dotyk, je pevná a kúpite ju v rôznych farbách. Nevýhodou bavlny je, že by nemala zmoknúť. To znamená, že v prípade dažďa by ste mali bavlnenú hojdaciu sieť skryť pod strechu.

Syntetický materiál

Hojdacie siete z umelých materiálov sú lacnejšie, ľahšie a odolné voči rôznym vonkajším vplyvom. Ich nevýhodou je skutočnosť, že sú nie sú také pružné a je pravdepodobné, že na nich zostanú stopy potu, najmä v lete.

Tip: Zlatou strednou cestou sú modely z polybavlnenej tkaniny. Tá kombinuje pozitívne vlastnosti bavlny a polyesteru, čím zabezpečuje dlhú životnosť a skvelú odolnosť.

Podľa počtu užívateľov

Posledným krokom je zvolenie správnej veľkosti. Ak bude hojdacia sieť pre jednu osobu, ideálna nosnosť je do 120kg. Ak bude slúžiť viacerým ľuďom naraz, zvoľte nosnosť minimálne 180kg. Preferovaná dĺžka siete je približne dva metre, šírka opäť záleží od počtu osôb a pohybuje sa v rozpätí 120 -160 centimetrov.

Je dôležité vedieť,pre koľko ľudí chcete hojdaciu sieť mať. Existujú modely pre jednu osobu, no zoženiete aj takú, do ktorej sa zmestia dvaja/traja ľudia. Na základe toho vyberte aj vhodné miesto. Ak vyberáte miesto vonku, potom si dajte záležať na tom, aby v jej neboli ostré predmety alebo plot, ktorý by mohol sieť poškodiť.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie