Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Staviate alebo rekonštruujete? Poradíme vám, ako sa vyhnete drahým chybám

Významný stavebný veľtrh Coneco v bratislavskej Inchebe od 20. marca prináša novinky, ukážky a štyri dni bezplatného poradenstva.

Zorientovať sa v ponuke materiálov, komponentov a postupov v stavebníctve je niekedy poriadne náročné. Na trhu je totiž nespočetne veľa možností, ktoré – najmä ak sa chystáte stavať alebo rekonštruovať svojpomocne – vás dokážu postaviť pred poriadnu dilemu. Významný stavebný veľtrh Coneco v bratislavskej Inchebe prichádza s pomocou: od 20. do 23. marca vám ponúkne komplexný prierez segmentom stavebníctva a výber toho najlepšieho pre vaše projekty.

Veľtrh ukáže stavebné systémy, inovatívne technológie, dizajnové komponenty a riešenia pre hrubú stavbu aj interiér. Konštrukčné, izolačné a obkladové materiály, okná a dvere, technológie na odvlhčovanie muriva, hydroizolačné systémy pre strechy, krby a kachle, elektrické radiátory a podlahové vykurovanie, tepelné čerpadlá, riešenia pre solárnu energiu, tieniaca technika, stolárske riešenia a produkty, ale aj dizajnové prvky pre dotvorenie interiéru sú len časťou ponuky vystavovateľov zo Slovenska aj zahraničia.

Coneco B

Keďže v súčasnosti je stále veľmi aktuálna otázka cien energií, v popredí sú aj témy energeticky úsporného a klimaticky udržateľného bývania. Ako zabrániť únikom tepla, zabezpečiť tepelnú pohodu bez vysokých nákladov či efektívne chladiť? To pre zmenu priblíži veľtrh energetickej efektívnosti Racioenergia.

Štyri dni plné bezplatného poradenstva

Veľtrhy prinášajú jedinečnú príležitosť pre každého, kto sa chce lepšie zorientovať v témach výstavby, obnovy budov či rekonštrukcií. Pridanou hodnotou veľtrhu je bohatý program s účasťou najvýznamnejších odborníkov a združení.

Napríklad v Sekcii drevostavieb Združenia spracovateľov dreva nájdete popredných slovenských dodávateľov moderných drevostavieb. Práve drevostavba je ideálne riešenie pre tých, ktorí chcú bývať v zdravom prostredí, s nízkou uhlíkovou stopou a vysokou energetickou efektívnosťou. Počas praktických ukážok vám odborníci dajú odpovede na otázky, prečo sú drevostavby výhodné a aká je pravda o ich kvalite, efektivite a udržateľnosti. V rámci expozície sa tiež budete môcť zapojiť do hlasovania o najkrajšiu drevostavbu roka 2023.

Coneco A

Hovoria vám niečo prírodné materiály ako slama či hlina? Vedeli by ste si predstaviť bývať v domoch, ktoré sú z nich vyrobené? Alebo máte starý dom, ktorý chcete zrekonštruovať citlivo a s ohľadom na dobu, v ktorej vznikol? Konzultácie na tému ekostavieb a obnovy tradičných domov, ale aj ukážky práce s hlineným stavebným materiálom, slamenými balmi a slamenými panelmi bude mať na veľtrhu „pod palcom“ združenie ArTUR, ktoré združuje priaznivcov trvaloudržateľnej architektúry. Spolok Permon z Marianky vám zasa priblíži svet bridlice, ktorá sa ťažila a spracovávala v štôlni v marianskom údolí a ukáže napríklad aj výrobu bridlicových srdiečok.

Pavilón inovácií a vzdelávania

Zoznámte sa s virtuálnou, zmiešanou alebo rozšírenou realitou, ktorá sa stáva neoddeliteľným pomocníkom v stavebníctve, s inovatívnymi ekologickými riešeniami pre budovy, zelenými fasádami a strechami, s 3D digitálnym modelom dopravnej infraštruktúry, s meračskou technikou, geodetickými stanicami, s tvorbou „green“ a „smart“ riešení, s inováciami vo vede a výskume a ich aplikáciou v praxi, s ukážkami prác v 3D programoch, so smart ovládaním domácnosti a 3D tlačou a meraním prostredníctvom dronov.

Coneco F

To všetko bude súčasťou Pavilónu inovácií a vzdelávania pod hlavičkou Zväzu stavebných podnikateľov, kde sa odprezentujú najvýznamnejšie stredné odborné a priemyselné školy na Slovensku ako aj stavebné fakulty z Košíc a Žiliny. Chcete si vyskúšať prácu s ťažkými mechanizmami? Práve pre vás bude počas veľtrhu pripravený  simulátor bagra, vďaka ktorému

Harmonogram sprievodného programu a podrobnejšie informácie o veľtrhu nájdete na www.coneco.sk. Partnermi podujatia sú portály zoznam.sk, finreport.sk, daibau.sk, beevam.sk, startitup.sk, fontech.sk, yimba.sk a magazíny Stavebníctvo a bývanie a Top stavebné.

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie