Dnes je 22.oktobra 2024, meniny má Sergej

Sú koberce prežitok alebo sú stále súčasťou domácností?

Za posledných pár desiatok rokov si určite pamätáme na staré dobré babkine koberce. Azda každá mala pomaly s tým istým vzorom, tej istej farby a asi aj veľkosti. I keď sa majú tradície dodržiavať, nájdeme nespočetné množstvo ľudí, ktorí sa dnes už týmto doplnkom stránia. Ako to je v domácnostiach dnes?

Koberec v obývačke je stále v móde

Tam, kde relaxujeme, trávime čas s rodinou, či možno sedíme len tak pred televízorom, je práve srdce každého domu – obývačka. Aj v moderných domácnostiach sú stále súčasťou, len v modernejších vzoroch. Vo všeobecnosti platí, že koberce do obývačky by mali byť strihané a nie slučkové. Ideálne z odolnejších materiálov ako je polyester alebo polyamid. Je to pre vysokú záťaž izby, keďže je pravdepodobne najfrekventovanejšou miestnosťou v dome. Určite oceníme dlhší vlas, mäkká pôda pod nohami bude riadnou odmenou po každom náročnom dni. Z praktického hľadiska majú moderné koberce do obývačky tak isto svoj význam. Nielen že udržiavajú teplo, ale čiastočne aj pohlcujú ozveny v miestnosti. Esteticky sú už na tak vysokej úrovni, že skrášlia miestnosť, ba dokonca ju zútulnia.

Koberce do kuchyne už nie sú extravagantnou voľbou

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že koberce do kuchyne nie tak celkom patria. Avšak nájde sa kopa plusov, prečo je menší koberec pod kuchynskou linkou dobrý nápad. V prvom rade zlepšujú architektúru. Dokážeme nimi vniesť farbu do neutrálneho priestoru a tým ho oživiť. Výrobný materiál dokáže ochrániť podlahu pred náhodným vyliatím. Napríklad vlna, ktorá je odolná ešte aj voči škvrnám. Jej vlákna zvyknú byť potiahnuté lanolínom, preto vzniká bariéra proti vlhkosti a navyše, dá sa ľahko vyčistiť. Ani bežné škrabance nemajú šancu a rovnako, ako v iných miestnostiach, aj tu oceníme zníženie hluku, pohodlie a teplo pri varení.

Ako sami vidíte, koberce stále nevyšli z módy. Nebojte sa ich využiť aj v menej tradičných miestnostiach, ako je napríklad spomenutá kuchyňa. Plusov pri nich predsa nájdeme dosť.

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie