Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Funkčné a dizajnové kúsky pre všetkých majiteľov mačiek

Značka SØDE Design uviedla na trh ORIGAMEOW, barovú stoličku a škrabadlo pre mačky v jednom. Okrem toho tiež predstavila kvetináč FLOWER PAWER, ktorý môže taktiež slúžiť ako škrabadlo pre štvornohých miláčikov.

Marketingová riaditeľka a interiérová dizajnérka Carøle Picou-Katmann, ktorá stojí za návrhom produktov, spolupracovala s veterinárom i odborníkom na správanie mačiek. Jej cieľom bolo vytvoriť alternatívu k nevzhľadnému mačaciemu nábytku.

Kvetináč i škrabadlo

FLOWER PAWER je vertikálne škrabadlo, ktoré je plne udržateľné. Na jeho výrobu bol použitý recyklovaný kartón, ekologicky certifikované drevo a portugalský korok. „Sledujte, ako váš obľúbený sukulent alebo kaktus rastie v tomto elegantnom korkovom kvetináči, zatiaľ čo vaša mačka čaruje pazúrmi na kartónovej časti,“ uvádza značka na svojej oficiálnej stránke sodedesign.com.

Tento dizajnový kúsok je možné inštalovať do akejkoľvek výšky. V kvetináči vstavanom vo vrchnej časti je možné pestovať kaktusy či sukulenty. Výrobca odporúča nevysádzať doň rastliny náročnejšie na vlahu. Korok je totiž vodeodolný, no nie vodotesný.

Viac ako len stolička

K FLOWER PAWER je tiež možné pripevniť i hracie lano, ktoré je ručne tkané, s použitím recyklovaného priemyselného odpadu.

Druhým produktom je takzvaná ORIGAMEOW, stolička, ktorá slúži i ako škrabadlo, či skrýša pre vašich miláčikov. Tento funkčný kúsok bol vyrobený z recyklovanej lepenky, dreva z trvalo udržateľných zdrojov a látok s certifikáciou Oeko-Tex. Vďaka tomu je šetrný k životnému prostrediu i zvieratám.

Vedeli ste, že? Krabicu, v ktorej sú produkty predávané, je možné použiť ako nové a dizajnové útočisko pre mačky. „Pretože mačky milujú boxy, rozhodli sme sa skvele využiť náš prepravný box,“ vysvetľuje značka na spomínanej stránke.  

Ktorý z týchto dvoch dizajnových kúskov by ste chceli mať doma? Napíšte nám váš názor v komentári pod článkom.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie