Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Nové kancelárske priestory pre Apple vzniknú v bývalej elektrárni

Tim Cook, Generálny riaditeľ spoločnosti Apple, odhalil vizuály kancelárií spoločnosti v elektrárni Battersea, ktoré navrhuje spolu s britským štúdiom Foster + Partners.

Úcta k minulosti, oslava budúcnosti

Podľa portálu dezeen.com sa očakáva, že kancelárske priestory budú otvorené začiatkom budúceho roka. Poskytnúť by mali priestor pre zamestnancov spoločnosti Apple v Spojenom kráľovstve.

Foster + Partners pracuje na návrhu interiérov šiestich poschodí bývalej kotolne v elektrárni Battersea.

Vedeli ste, že? Po rozsiahlej rekonštrukcii architektonickým štúdiom Wilkinson Eyre, poskytuje priemyselná budova z 30. rokov 20. storočia viac ako 100 obchodov a 254 bytov.

„Apple je súčasťou londýnskej komunity už viac ako 40 rokov a sme nadšení, že čoskoro môžeme spojiť niektoré z našich tímov v historickej elektrárni Battersea,“ povedal podľa spomínaného portálu Cook. „Premena, ktorou táto budova prešla, bola kedysi zdrojom energie pre veľkú časť Londýna, ctí jeho minulosť a oslavuje jeho budúcnosť. Sme veľmi radi, že sme toho súčasťou,“ dodal.

Podľa spoločnosti Apple budú kancelárie pokrývať až 46 000 metrov štvorcových rozdelených na šiestich poschodiach tejto bývalej priemyselnej budovy. Pracovné priestory sa vyvíjajú s cieľom maximalizovať príležitosti na spoluprácu, ako aj zdravie zamestnancov.

Citlivý prístup k pôvodnej architektúre

Vo vizuáloch sú všetky poschodia kancelárskych priestorov situované okolo veľkého átria so sklenenou strechou lemovaného stromami. Poschodia budú prepojené mostíkmi a ich súčasťou budú tehlové balkóny.

Podľa spoločnosti Apple budú tehly ručne vypaľované v tom istom lome v Gloucestershire, kde sa pred viac ako 70 rokmi vyrábali tehly pôvodnej elektrárne. Spoločnosť Foster + Partners tiež spolupracovala so špecialistami z English Heritage, aby sa zabezpečil citlivý prístup dizajnu k už existujúcej architektúre.

Štúdio pre technologického giganta navrhlo mnoho obchodov Apple Store, z ktorých mnohé majú podobnú estetiku ako kancelárie Battersea.

Pre viac zaujímavostí z oblasti architektúry a dizajnu nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie