Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

  • Sponzorovaný Blog
  • 0
  • 25. novembra 2022, 11:00
  • 3 m, 8 s

Urobte si v garáži poriadok: Ako na to?

Garáž je často presne tým miestom v dome, kde hromadíte všetko, čo nutne nepotrebujete mať po ruke. Okrem toho je to tiež skladisko vecí, ktoré sa chystáte vyhodiť, no nikdy tak neurobíte. Ako si v garáži spraviť poriadok raz a navždy?

V garáži sa nájde veľa vecí, na ktoré ste možno aj zabudli. A takmer každý tam má aj vianočné ozdoby, aspoň jeden starý bicykel a knihy alebo oblečenie po starej mame, ktoré ste chceli prebrať, ale nejako ste sa k tomu nikdy nedostali.

1.     Zostavte si plán práce

Do upratovania garáže sa bez plánu nepúšťajte. Aby ste totiž upratali naozaj efektívne, je dobré mať predstavu, ako chcete, aby garáž v konečnom výsledku vyzerala. Kde chcete mať miesto na bicykel, kde budú úložné regály na vianočný stromček a ozdoby, kde budete mať kutilský kútik? Keď máte predstavu o priestore, stanovte si termín upratovania, ideálny je víkend alebo niektorý z predĺžených víkendov, keď budete mať na upratovanie dostatok času.

2.     Nakúpte regály a úložné boxy

Ak chcete mať v garáži poriadok, budete potrebovať veci nejako roztriediť. V tom vám pomôžu krabice, regály a najrôznejšie boxy. Ideálne je siahnuť po tých priehľadných, prípadne na ne potom nalepiť ceduľku, čo vnútri nájdete. Budete tak mať pekný prehľad a nebudete musieť kvôli jednému skrutkovaču vyťahovať všetko von.

3.     Všetko si rozložte na oči

Než sa do samotného upratovania pustíte, musíte miestnosť najskôr vyprázdniť. Všetky veci si rozložte tak, aby ste ich mali na očiach. Dokážete ich vďaka tomu omnoho lepšie roztriediť. Po ruke majte aj krabicu, kam budete dávať veci na vyhodenie alebo ich odnesiete na charitu. Nedržte sa zubami nechtami rozbitej vázy po babke, keď ste ju nezlepili doteraz, určite ju nezlepíte ani v budúcnosti a je zbytočné, aby vám zaberala miesto. Rovnako postupujte aj s oblečením. Ak ste niektoré kúsky nevytiahli ako je rok dlhý, preč s nimi.

4.     Celú garáž vyumývajte

Keď máte všetky veci vonku z garáže a roztriedené v boxoch, je na čase poriadne vyumývať podlahu aj regály a ďalší nábytok, ktorý v garáži máte. Nezabúdajte, že na podlahe môžu byť zostatky olejov, kvapalín z auta alebo iná mastnota, siahnite preto po tlakovej myčke a odmasťovači.

5.     Naskladajte veci do políc

Do čistej garáže už zostáva len nanosiť veci späť dovnútra a naukladať ich do regálov a políc. Pri organizácii sa vyplatí ukladať veci podľa sezónnosti aj druhu. Nedáva zmysel mať náradie rozhádzané všade možne, majte ho na jednom mieste, aby ste vedeli, kam siahnuť, keď ho budete potrebovať. Rovnako postupujte napríklad so športovým náradím a oblečením.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie