Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

  • Blog
  • 0
  • 12. decembra 2022, 13:00
  • 2 m, 14 s

MIB zastreší architektonickú súťaž na rekonštrukciu budovy Najvyššieho súdu

Metropolitný inštitút Bratislavy zastreší architektonickú súťaž na rekonštrukciu budovy Najvyššieho súdu na Župnom námestí.

Nevyhovujúci technický stav

Budova Najvyššieho súdu je dielom architekta Vladimíra Dedečka, no kvôli nevyhovujúcemu technickému stavu v budove sídli Najvyšší súd len formálne. Úlohou Metropolitného inštitútu je preto zhodnotenie aktuálneho stavu a potrieb inštitúcie a následné vyhlásenie a realizácia architektonickej súťaže. „Spolupráca s inštitúciami verejnej alebo štátnej správy na príprave zadaní a nastavení podmienok súťaží je dobrý príklad prepojenia, ako môžu verejné inštitúcie využiť svoje know-how. Je to o to väčšia výzva, že ide o architektonicky a spoločensky významnú budovu,” uviedol pre portál mib.sk Marek Harčarík, riaditeľ Sekcie súťaží MIB.  

Vedúca Kancelárie Najvyššieho súdu víta spoluprácu s Metropolitným inštitútom Bratislavy a rekonštrukciu považuje za hlavnú prioritu. „Zo spolupráce s  Metropolitným inštitútom Bratislavy sa veľmi tešíme, keďže profesionálny prístup pri rekonštrukcii sídla vrcholného orgánu justície pre nás predstavuje hlavnú prioritu,“ dodala Ľubica Karvayová.

Ciele súťaže

Cieľom súťaže je rekonštrukcia pôvodnej budovy s dôrazom na požiadavky Najvyššieho súdu, ako aj ekonomické a energetické požiadavky. Podľa MIB bude rovnako dôležitá modernizácia zabezpečenia priestorov, skvalitnenie prístupu verejnosti do podateľne, či vytvorenie miestnosti vhodnej na pojednávanie. „Prvým krokom, ktorý by mal prebehnúť v  priebehu najbližších mesiacov je štúdia uskutočniteľnosti, ktorá prinesie informácie potrebné na vyhodnotenie Útvarom hodnoty za peniaze, akou formou nastaviť efektívnu revitalizáciu budovy Najvyššieho súdu,“ uvádza Metropolitný inštitút Bratislavy na spomínanom webe. Súťaž by mala byť vyhlásená v  roku 2023.  

Pre viac aktuálnych informácií z oblasti architektúry a dizajnu nás nezabudnite sledovať aj na sociálnych sieťach.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie