Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

  • Blog
  • 0
  • 18. decembra 2022, 13:00
  • 2 m, 13 s

Nový pavilón detskej nemocnice v Sheffielde žiari farbami

V Joy Garden v detskej nemocnici v Sheffielde sa nachádza farebný pavilón, ktorý vytvorila britská umelkyňa Morag Myerscough.

Využitie potenciálu priestoru

Farebný pavilón detskej nemocnice sa nachádza uprostred nemocnice a je možné ho využiť ako priestor na oddych, ale aj predstavenia či workshopy. Joy Garden zaberá existujúci priestor nemocnice, ktorý vytvorilo londýnske štúdio Avanti Architects počas prístavby v roku 2017. Vonkajší priestor nenapĺňal svoj potenciál a pôvodne obsahoval farebné sedenie a kvetináče. Tie autorka doplnila svojimi návrhmi.

Nemocnica dala postaviť nové krídlo, ale kým sa dostala na nádvorie, peniaze boli pridelené na, v tom čase, podstatnejšie vnútorné priestory,” povedala podľa portálu dezeen.com autorka Myerscough. „Vedeli sme, akú hodnotu majú tieto vonkajšie priestory v nemocniciach a akú zmenu by sme mohli priniesť pacientom, rodinám, opatrovateľom a personálu, keby sme dokázali vytvoriť radostný priestor, tajnú záhradu, ktorú by mohli využívať po celý rok,“ dodala.

Dôležitosť farieb

Nádvorie aktuálne poskytuje rozsiahlu výsadbu, podlahovú mozaiku, flexibilný nábytok a prístrešok s názvom Joy Pavilion. „Veľmi som vnímala potenciál tohto priestoru a to, ako veľmi ho potrebujem, a dúfala som, že nejakým spôsobom pomôže k pohode ľudí v nemocnici a tých, ktorí ju navštevujú. Je veľmi dôležité mať okolo seba farby a prírodu, ktoré vám zdvihnú náladu,” dodala Myerscough.

Vedeli ste, že? Záhradu Joy Garden navrhla Myerscough bez nároku na honorár a realizovala ju v spolupráci so spoločnosťou Method, ktorá vyrába čistiace prostriedky a s ktorou nedávno spolupracovala na limitovanej kolekcii. Na projekte spolupracovalo aj niekoľko miestnych obchodníkov, čo pomohlo znížiť náklady.

Veľkosť centrálneho pavilónu bola navrhnutá tak, aby sa v ňom mohli pohodlne organizovať workshopy a predstavenia. Ako pôsobí tento projekt na vás? Podeľte sa s nami o váš názor v komentároch pod článkom.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 1x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie