Dnes je 02.mája 2024, meniny má Žigmund

Ako vybrať tú správnu podlahu pre váš domov?

Stojíte pred dôležitým rozhodnutím výberu podlahy a neviete sa pohnúť ďalej? Niet divu.

Možností je veľa a práve tento detail môže určiť celkový dizajn vášho domova. No práve dnes si ukážeme, že tým správnym postupom môžete nájsť podlahu, ktorá z vášho domu spraví domov.

Krok 1: Pozrite sa na váš priestor

Pred veľkým rozhodnutím je niekedy dobre urobiť krok dozadu a pozrieť sa na danú vec z inej perspektívy. Nejde predsa len o podlahu, ide o celkový dojem celej izby. Preto predtým, ako začnete pozerať vzorky podláh, je dôležité mať premyslené odpovede na základné otázky ohľadom vášho priestoru.

Štýl

Keď zariaďujete váš domov, určite chcete, aby odzrkadľoval vašu osobnosť a váš štýl. Pomôcť k tomu môžu napríklad farby, ktoré v ňom použijete.

Ak chcete do izby priniesť trochu slnka, siahnite po odtieňoch žltej. V prípade, že vašim cieľom je skôr elegancia, najlepšou voľbou budú tmavšie farby v kombinácii napríklad s bielou alebo sivou farbou. Pocit relaxu a pohodlia môžete vytvoriť napríklad pomocou podlahy hnedej farby, svetlými odtieňmi dreva a zelenými doplnkami.

drevená podlaha útulný interiér

Je dôležité určiť si štýl, ktorý chcete, aby vyžaroval z miestnosti a až tak sa môžete posunúť na pozeranie vzoriek podláh.

Veľkosť

Veľkosť je ďalším faktorom, ktorý je potrebné zohľadniť. Výberom podlahy so svetlými odtieňmi môžete váš domov zväčšiť. Neodporúča sa v malom priestore použiť tmavé farby, lebo tie by priestor ešte zmenšili. Naopak, ak zariaďujete miestnosť s veľkou rozlohou, tmavé farby vám môžu pomôcť vytvoriť v nej pocit tepla a pohodlia.

Účel

Ak hľadáte podlahu vhodnú napríklad do detskej izby alebo do kuchyne, je veľká pravdepodobnosť, že tam podlaha dostane zabrať. Preto je dôležité vybrať takú, ktorá vydrží viac a nie je zložitá na údržbu. V hosťovskej izbe zase nie je potrebné mať podlahu s dobrou výdržou, pretože hostí budete mať pravdepodobne len občas.

Práve kvôli tomuto by ste sa sami seba mali opýtať, na čo chcete využívať izbu, do ktorej hľadáte tú vhodnú podlahu.

Krok 2: Výber podlahy

Teraz, keď už máte premyslený štýl a účel miestnosti, je čas sa pozrieť na podlahu.

Udržateľnosť

Niektoré podlahy vyžadujú väčšiu starostlivosť, ako ostatné. Medzi ne patrí napríklad drevená podlaha, na ktorú je potrebné zakúpiť špeciálny čistiaci prípravok. Okrem toho, sú na nej viditeľné ryhy a škrabance. Na druhej strane, dokáže z vašej domácnosti vytvoriť útulný domov.

drevená podlaha

Ak nemáte čas a energiu na udržiavanie podlahy niekoľkokrát do týždňa, potom vinylová podlaha bude pre vás tá pravá. Stačí ju iba raz za týždeň pretrieť s vodou a bude zase ako nová.

Cena

Na trhu nájdete veľa rôznych možností za rôzne ceny. Je dôležité mať určené svoje priority. Ak ste rozhodnutý investovať viacej peňazí a času do údržby podlahy, potom drevená podlaha môže byť tá správna možnosť.

Na druhej strane, nemusíte na kvalitnú podlahu minúť celý svoj rozpočet. Laminátová podlaha je ľahšia na údržbu, na peňaženku a ponúka realistický vzhľad dreva, ktorý skvele doplní váš domov.

Veríme, že vám tento článok pomohol na vašej ceste za útulným domovom. Pamätajte na to, že práve podlaha môže pretvoriť váš priestor. No pri jej výbere netreba zabúdať na dôležité faktory, ktoré môžu ovplyvniť vaše rozhodnutie.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie