Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Objavte čaro betónovej dlažby: Hravo napodobní drevo i travertín

S prichádzajúcou jarou možno aj vy rozmýšľate, ako si čo najviac spríjemniť pobyt na vašej záhrade či skrášliť okolie domu. Praktickým a zároveň dizajnovým prvkom dokáže byť i samotná dlažba. Či už hľadáte dlažbu na terasu, alebo k bazénu, riešením môže byť betónová. Pozrite sa, ako skvelo môže vyzerať aj na vašej záhrade.

Vsaďte na betón

Ak hľadáte odolný materiál s dlhou životnosťou, ktorý by aj po rokoch vyzeral dobre, skúste vsadiť práve na betón. Betónové dlažby sú navyše mrazuvzdorné, nenáročné na údržbu a dokážu imitovať každý materiál. Vďaka výrobným technológiám a postupom je možné vyrobiť dlažbu akejkoľvek farby a tvaru. Betónová zmes zložená z prírodných materiálov, ktoré určujú jej výslednú farebnosť, sa vlieva do foriem, kde vytvrdne. Po vyzretí a vybratí z týchto foriem je následne vhodne ošetrená, aby vydržala aj náročné podmienky.

Milovníkov prírodných materiálov určite poteší, že betón verne imituje drevo, travertín, vápenec a iné materiály. Stačí si vybrať, ktorý z dizajnov je ten pravý pre vašu záhradu.

Príjemný vzhľad dreva

Dlažba Bark od PRESBETON je vhodná pre každého, kto hľadá do svojej záhrady prvky s nádychom prírody. Okrem klasických dosiek s dekorom dreva, môžete siahnuť aj po imitácii kôry, trámu, pňa či letokruhov. Dlažbu je tiež možné použiť i jednotlivo ako nášľapné dosky. Aby okolie vášho domu pôsobilo uceleným dojmom, stačí dlažbu doplniť lemami trávnika či bazéna, schodmi, ale i kvetináčmi v rovnakom dizajne. Kolekcia Bark tak architektom otvára celý rad možností ako vytvoriť originálny a príjemný celok.

Betónová dlažba s imitáciou dreva
Zdroj foto: presbeton.cz

Vedeli ste, že? Dlažba Bark je chránená pred vlhkosťou a znečistením impregnačným systémom Protect System TOP.

Elegancia travertínu

Pre tých, ktorí hľadajú skôr elegantný a nadčasový vzhľad kameňa, môže byť vhodným riešením reliéfna dlažba VERTO. Tá verne imituje vzhľad travertínovej dlažby. Aj v tomto prípade ide o komplexné riešenie zahŕňajúce dlažbu, ale aj ukončovacie prvky ako lemy či obrubníky. 

Dlažba
Zdroj foto: presbeton.cz

Travertín svojim vzhľadom pripomína i dlažba SOLETA, ktorú tvorí desať dlažobných dosiek vhodných pre rovné úseky, ale i rôzne oblúky. V rámci plochy môžete vytvárať rôzne otvorené plochy pre umiestnenie solitérnych prvkov. Na záhrade tak dokážete ponechať priestor pre strom, dekoratívnu keramiku či jazierko.

Neutrálny prírodný vápenec

Dlažba RUVIDO od PRESBETON zase verne imituje prírodný vápenec. Pri realizácii spevnených plôch, altánkov či okolo bazéna si môžete vybrať až zo štyroch formátov tejto dlažby. Tu sa vám otvára celý rad kombinácií, ktoré sa môžu stať sami o sebe dizajnovým prvkom. Použiť sa však dá aj jeden formát, ktorý vám bude vyhovovať najviac. Ani pri tejto prírodnej dlažbe sa nemusíte báť nečistôt či vlhkosti, proti ktorým je chránená systémom Protect System TOP.

Dlažba
Zdroj foto: presbeton.cz

Betón je skutočným chameleónom, s ktorým si vytvoríte záhradu či altánok presne podľa vašich predstáv. Stačí si len vybrať, ktorá dlažba je pre vás ideálna.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie