Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Záhradná súprava do každého domova – vyberte si ju správne

Uvažujete nad kúpou záhradnej súpravy? Povieme vám, nad čím sa zamyslieť ešte pred jej objednaním. Budete tak spokojný vy, ostatný členovia rodiny i návšteva.

Aj vy možno trávite v záhrade väčšinu času prácou. Nezabúdajte však na to, že vám má slúžiť aj na oddych. K príjemnému tráveniu voľného času v záhrade vám pomôže pekná a funkčná záhradná súprava nábytku. Ako vybrať tú najlepšiu? Odpovedzte si na tieto otázky.

Máte predstavu, akú súpravu záhradného nábytku chcete? Využite pri jeho nákupe vidaXL zľavový kupón a ušetrite nemalý obnos peňazí.

Zdroj foto: Curtis Adams on Pexels

Aký má byť účel záhradnej súpravy?

Podľa spôsobu využitia máte na výber jedálenskú alebo relaxačnú záhradnú súpravu. Aký je medzi nimi rozdiel?

Jedálenská súprava pozostáva zo stola a stoličiek pre komfortnú konzumáciu jedla a pitia počas spoločných obedov vonku. Relaxačnú tvorí pohodlná sedačka, kreslá, taburety a nízky stolík. Konzumácia jedla je možná aj pri ňom, avšak nebude až taká pohodlná ako v prípade jedálenskej súpravy.

Samozrejme, môžete sa rozhodnúť pre jedálenskú záhradnú súpravu a doplniť ju o niekoľko taburetov či záhradných ležadlo. Vznikne vám tak miesto na jedenie i oddych.

Zdroj foto: Loi Bui trong on Pexels

Pre koľko osôb je určený?

Záhradná súprava by mala byť dostatočne veľká pre všetkých členov rodiny. Už pri prehliadaní ponúk si všímajte, pre koľko osôb je určená. Táto informácia zvykne byť často uvedená v názve záhradnej súpravy.

Pri nákupe myslite aj na prípadnú návštevu a hostí, ktorých budete potrebovať usadiť. Pre takýto prípad dokúpte niekoľko samostatných stoličiek alebo kresiel, ktoré odložíte do pivnice či garáže a vytiahnete ich, keď budú potrebné.

O ešte krajšiu atmosféru pri trávení času v záhrade sa postará záhradné osvetlenie. Uplatnite si pri jeho nákupe Planeo zľavový kupón.

Terasa
Zdroj foto: Max Rahubovskiy

V akom štýle má byť?

Celkový vzhľad záhradnej kolekcie by mal zodpovedať štýlu vašej záhrady. Je rozdiel, či vyberáte záhradnú súpravu na chatu alebo do moderného domu. Každé posedenie, ktoré sa vám zapáči, sa pokúste predstaviť si vo vašej záhrade.

A čo materiál?

Záhradná súprava je investíciou na niekoľko rokov, s čím samozrejme súvisí aj použitý materiál. Vo všeobecnosti máte na výber spomedzi 3 druhov:

  • Drevo – mimoriadne obľúbený materiál na výrobu záhradného nábytku. Charakterizuje ho vysoká odolnosť a dlhá životnosť. Za nevýhodu možno považovať potrebnú pravidelnú starostlivosť v podobe ochranného náteru. Najodolnejším materiálom z dreva je teak.
  • Kov – záhradný nábytok je z neho veľmi stabilný, odolný pred poškodením a údržba je veľmi jednoduchá. Najlepší je z hliníka.
  • Umelý ratan – odolá aj prudkým zmenám teplôt, nie je potrebná veľká údržba a je ľahký na prenášanie.

V prípade dreva môžete siahnuť aj po paletovom nábytku, ktorý je v súčasnosti trendy. Navyše, ak ste čo i len trošku manuálne zručný, zvládnete si ho vyrobiť aj doma.

terasa
Zdroj foto: Taryn Elliott on Pexels

Pred nákupom záhradnej súpravy zvážte všetky spomínané body, no zohľadnite predovšetkým svoj vkus. Je dôležité, aby sa páčila hlavne vám a vašej rodine.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie