Dnes je 08.mája 2024, meniny má Ingrida

Bytové textílie, pomocou ktorých premeníte interiér na oázu pokoja

Náš domov je viac než len miesto, kde spíme a jeme. Je to útočisko pre rodinu a priateľov, pre naše zdravie a našu dušu. A za posledné dva roky sme sa z dôvodu pandémie o tom neraz viacerí z nás presvedčili. Doma sa cítime bezpečne a chránení pred každodenným životom. Nie vždy to ale platí a práve interiér sa stáva miestom nepokoja a nerovnováhy.

Našťastie sa to dá celkom ľahko zmeniť. A niekoľko zaujímavých informácií, v ktorých zohráva bytový textil hlavnú úlohu a môžete s jeho pomocou premeniť váš domov na skutočnú oázu pokoja, vás o tom určite presvedčí.

Kvalitné koberce

Či už sú našimi podlahami dlažba, parkety, drevo, laminát alebo vinyl, koberec je dokonalým doplnkom, ktorý vytvorí pocit domova veľmi jednoducho a rýchlo.

Moderné koberce navodia pocit útulnej atmosféry. Interiér je vďaka nim príjemnejší a viac hrejivý. Koberce tiež slúžia ako dokonalá zvuková izolácia, pretože materiál, z ktorého sú vyrobené, dobre tlmí kroky aj všetky iné zvuky.

Koberec je aj mäkký materiál, ktorý v prípade potreby dokáže zmierniť úder, čo znamená, že je skvelý do detských izieb a znižuje riziko poranenia tela i poškodenia podlahovej krytiny v miestnosti.

Veľký bonus pri tomto bytovom textile je, že má mimoriadne jednoduchú inštaláciu. Aj ten najväčší laik predsa dokáže rozprestrieť správne veľký koberec na podlahu, čo mu ušetrí čas, námahu a peniaze.

Vždy pripravené a štýlové závesy

Podobne ako koberce na podlahe, aj závesy v okolí okna vytvárajú potrebné pohodlie. Len minimum interiérových doplnkov má tak veľký vplyv na pohodu domova, atmosféru vašich izieb a tiež váš život, ako štýlové závesy.

Starajú sa o dokonalú ochranu nášho súkromia. V dnešnej dobe tiež dobre izolujú okno pred vysokým teplom zo slnka a v prípade potreby vytvárajú v miestnosti príjemný tieň.

Na rozdiel od žalúzií a roliet, sa závesy veľmi jednoducho používajú a čistia, takže s nimi nebudete mať žiadne starosti.

Závesy majú tiež veľa “technického” efektu. Rovnako ako koberce, aj tieto textilné materiály dobre pohlcujú zvuk, ktorý je problémom najmä vo veľkých a prázdnych miestnostiach, ktoré sú dnes veľmi moderné.

Bytové textílie so špeciálnym priestorovým efektom

Naše izby sú veľmi hranaté, s množstvom rohov a technických detailov, najmä okolo okien a na podlahe. K tomu sa často pridáva aj lesk okenných tabúľ a luxusnej podlahy. Závesy a koberce majú schopnosť tieto efekty zmierniť. Prinášajú do miestnosti jemnosť a inú štruktúru a rovnováhu, ktorá prospieva telu nielen po psychickej, ale aj fyzickej stránke.

Tak sa o tom s týmito najobľúbenejšími interiérovými doplnkami presvedčte a v Dome Textilu si všetko potrebné online zakúpte.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie