Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Odvahou k spokojnejšiemu ja: Adrenalínový zoskok

Pocit rýchlosti, uvoľnenosti či mierna úzkosť. Aj to sú pocity, ktoré cítime, keď naše telo zaplaví hormón adrenalín. Príliš veľa adrenalínu môže nášmu telu uškodiť, avšak malá dávka tohto hormónu môže byť pre nás prospešná. Adrenalín je známy ako stresový hormón, ktorý nám vie zvýšiť tlak, rozbúchať srdce a rozšíriť priedušky. Prečo je teda niekedy prospešný?

Niekedy ani nepotrebujeme adrenalínový zážitok na to, aby nás tento hormón celkom pohltil. Adrenalín sa vyplavuje aj pri blížiacich sa deadlinoch či pri akomkoľvek náznaku blížiacej sa hrozby.

Niektorí ľudia majú radi pocit búšiaceho srdca, a preto vyhľadávajú adrenalínové zážitky. Medzi tie najobľúbenejšie patrí nepochybne skok padákom. Čo vám skok padákom prinesie?

1. Prekonanie samého seba

Prekonať samého seba a nájsť odvahu vyžaduje veľa snahy a úsilia. Skočiť z lietadla skutočne nezvládne každý. Práve preto majú skokani zo seba ten najlepší pocit po tom, ako pristanú na zemi. Samotným skokom si dokážete, že zvládnete veľa, zvládnete sa premôcť a prekonať.

Po pristátí možno ani nebudete veriť, že ste skutočne skočili. Hormón adrenalín totiž pôsobí na telo tým, že sa cítime viac v strese. Je však niečo lepšie než prekonanie stresu?

2. Uvoľnenie stresu

Ak ste dlhodobo pod stresom a neviete sa ho zbaviť, možno potrebujete doslova „vypustiť paru“. Skokom z padáku si dokonale vyčistíte hlavu, úplne zabudnete na všetky povinnosti a problémy. Pred samotným skokom sa nevyhnete tomu byť v strese. Avšak po zoskoku sa budete cítiť priam znovuzrodene.

Ak si stále netrúfate na samotný skok padákom, vždy môžete vyskúšať aj niečo jednoduchšie, hoci stále poriadne adrenalínové. Vyskúšajte napríklad jeden z vyhliadkových letov.

3. Výhľady

Veľmi záleží aj na mieste, kde budete z padáku skákať. Ak skáčete niekde v blízkosti mesta, a zároveň prírody, máte jedinečnú príležitosť vidieť mesto zhora. Vidieť prírodu inými očami je zážitok na celý život.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie