Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Šikovné a praktické riešenia pre viac komfortu v malej kuchyni

Pri zariaďovaní malých priestorov treba viac kombinovať a zvažovať aj netradičné riešenia. Zariadiť malú kuchyňu je predsa náročné, ale nie nemožné. Zrejme budete musieť zvoliť menší drez, no netreba sa hneď vzdávať praktických vecí, ako sú koše na separovaný odpad či dostatok úložných priestorov.

Poďme si teda spoločne a s pomocou šikovných a praktických riešení vytvoriť v malom priestore viac komfortu na prípravu lahodných pokrmov.

Určite si priority

Je zrejme jasné, že do malej kuchyne sa vám nezmestí úplne všetko, čo by ste si želali. Ešte pred začiatkom zariaďovania si preto radšej stanovte konkrétne priority. Zostavte si zoznam vecí, ktoré v kuchyni potrebujete od tých najdôležitejších až po tie najmenej podstatné.

Pre niekoho je najdôležitejší priestranný drez, a to aj na úkor pracovného priestoru, iný dá prednosť umývačke riadu a väčšej pracovnej doske. Tie najdôležitejšie veci by ste mali mať ujasnené hneď na začiatku, aby počas zariaďovania nevznikol chaos a aby ste boli s výsledkom spokojný.

Vyberte si vhodný drez do malej kuchyne

Ak máte naozaj málo miesta, veľký dvojdrez s odkvapkávačom by bol zrejme nad vaše priestorové možnosti. Na výber však máte aj štýlový hranatý granitový drez Blanco, samozrejme, ako jednodrez buď s malým odkvapkáčom, alebo bez neho, alebo okrúhle drezy, ktoré sú priestorovo ešte úspornejšie.

Využiť naozaj každý centimeter vám umožnia rohové drezy. V tomto prípade sa vám možno podarí umiestniť do kuchyne aj dvojdrez.

Nezabúdajte na úložné priestory

Čím je priestor menší, tým efektívnejšie by sa mal využiť. Získať viac úložného priestoru môžete tým, že kuchynské skrinky budú siahať až po strop, vhodné sú aj úzke a vysoké skrinky alebo rohové skrinky.

Do skrinky pod drezom sa veľmi dobre umiestňujú tiež moderné a praktické koše na separovaný odpad, takže budú skryté a nebudú zaberať priestor v kuchyni alebo v byte. Využiť sa dá aj priestor pod spodnými skrinkami. Sem môžete odkladať napríklad plechy na pečenie. Ak sa vám kuchynské náčinie nezmestí do zásuviek, alebo ich chcete využiť na odloženie iných vecí, naberačky zaveste. Stačí vám jednoduchá závesná tyč s háčikmi.

Veľmi efektívny je v tomto smere aj kuchynský drôtený program, ktorý vám pomôže nielen s hľadaním miesta, ale aj s jeho organizáciou pri zachovaní požadovaného dizajnu kuchyne.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie