Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Čo umožňujú najnovšie tepelné čerpadlá?

Tepelný komfort patrí k našim nevyhnutným potrebám. Nie je však zadarmo, čo pociťujú všetky domácnosti. Za energie jednoducho treba platiť, a tak si nemôžeme dovoliť využívať ich naplno. Moderné technológie majú však na to odlišný názor a prikláňajú sa na stranu bežných domácností, ktoré okrem tepla regulujú každý výdavok. Pomocou úsporného riešenia je výroba tepla takmer zadarmo, navyše okrem financií šetríme aj životným prostredím.

Teplo, za ktorým sa otáča celý svet

Preto by ani vaša domácnosť nemala zostať chladnou a ľahostajnou voči novým myšlienkam. Jedna z nich postupne priviedla na trh tepelné čerpadlá vzduch vzduch, ktoré zjednodušene povedané, odoberajú teplo z vonkajšieho vzduchu a ten ohrievajú v interiéri budovy. Táto technológia pozostáva z hlavnej vonkajšej jednotky na odčerpávanie energie z okolitého vzduchu a z menších vnútorných pre produkovanie tepla vo vyšších alebo nižších teplotách.

Vieme, že ako každú domácnosť, tak aj vašu zaujímajú čísla ilustrujúce konkrétne úspory. Ak porovnávame bežné tepelné čerpadlá so systémom vzduch vzduch, tak tie novšie spotrebúvajú na vykurovanie cca 4-krát menej energie, pričom pri spotrebe okolo 1 kW elektriny dokážu pokryť nároky v hodnote 5 kW tepla pre interiér.

Nezávislý od tradičných vykurovacích systémov

Nový vykurovací systém skutočne spotrebuje malé percento elektriny. Tú však využíva len na pohon kompresoru, čo súvisí s tým, že elektrická energia sa nepremieňa na teplo priamo, ako napr. u elektrických radiátorov. Zároveň sa nespolieha na žiadne fosílne palivá, vďaka čomu predstavuje výrazný pokrok pre znižovanie emisií.

Podľa toho, aký model si zvolíte, viete využívať aj mnohé ďalšie doplnkové funkcie. Môže ísť o chladenie, odvlhčovanie alebo o ionizáciu vzduchu. Navyše za takýmto komfortom vôbec netreba cestovať do cudziny, ale o rýchlu a jednoduchú inštaláciu možno požiadať pracovníkov montáže klimatizácie Nitra alebo v inom väčšom meste.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 9x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie