Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Ako zariadiť obývačku v minimalistickom štýle?

Pre tých, ktorí potrebujú priestor a pokoj, je minimalizmus pri zariaďovaní okolitého priestoru určite tým správnym smerom. Priestor tak bude vzdušný, štýlový a elegantný, čo však neznamená, že bude nudný! Výberom správnych dekorácií, napríklad obrazov na plátne, môžete vytvoriť priestor plný štýlu bez toho, aby bol preplnený alebo chaotický.

Ako vyzerá obývačka v minimalistickom štýle?

Minimalizmus je založený na tom, že v miestnosti je len to, čo je nevyhnutné pre život. Zameriava sa na rozumný výber príslušenstva, ktorého nikdy nie je príliš veľa – naopak, jeho množstvo je obmedzené na minimum, čo je mimoriadne praktické, najmä v súvislosti s čistením. To však neznamená, že takýto interiér by mal byť asketický a bez akýchkoľvek dekorácií. Nemali by však zaberať miesto, čo je v minimalizme veľmi dôležité. Namiesto dekorácií stojacich na nábytku sa preto oplatí zamerať na závesné dekorácie. Akékoľvek obrazy sú to, čo sa dokonale hodí do minimalistického zariadenia a veľký výber vám umožní trochu sa „odviazať“.

Aké obrazy zvoliť do obývacej izby v minimalistickom štýle?

Motív obrazov je individuálnou záležitosťou a nie je možné určiť, ktorý motív bude najlepší – všetko závisí od vkusu majiteľov. Typ obrazu by však už mal mať určité vlastnosti, napríklad žiadny rám alebo veľmi jemný a svetlý rám. Je však dobré vybrať si také dekorácie, ktoré to nevyžadujú a ktoré jednoducho vyzerajú zaujímavo. Sklenené obrazy sú ideálne do minimalistických interiérov a vďaka dokonale hladkému povrchu sa budú aj vizuálne hrať so svetlom. Sú elegantné a moderné, presne také, ako by mal minimalistický interiér vyzerať.

Pre tých, ktorí nemajú radi sklo, bude oveľa lepším riešením fotoobraz na plátne, ktorý má umelecký charakter. Ide o vynikajúcu dekoráciu, ktorá si nevyžaduje rám a s ktorou môžete svojmu interiéru dodať jedinečnú atmosféru. Obrazy na plátne vyzerajú ako ručne maľované, čo istým spôsobom zvyšuje ich hodnotu a dodáva interiéru štýl. Zavesené v obývacej izbe budú krásnou dekoráciou, ktorá môže vniesť trochu tepla alebo upútať pozornosť originálnym motívom.

Bez ohľadu na to, aký obraz si vyberiete – každý z nich bude dobrým riešením. V prvom rade umožňuje využiť veľkú a prázdnu stenu, pričom nezaberá miesto nábytku. Ťažko nájdete lepšiu dekoráciu do minimalistického interiéru.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie