Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Poradíme vám, ako vybrať sprchový box

Ak prerábate alebo rekonštruujete kúpeľňu, prípadne meníte základné vybavenie, zaiste je jednou z prvých vecí, ktorú riešite aj výber miesta na umývanie. Jedným z možných riešení sú v súčasnosti sprchové boxy, ktoré patria medzi veľmi obľúbené alternatívy. Existuje na to mnoho dôvodov počnúc jednoduchou údržbou aj inštaláciou až po prijateľnú cenu. Ako ho však vyberiete správne?

V prvom rade má sprchový box veľkú výhodu v tom, že sa dá umiestniť na ľubovoľné miesto. To dáva veľkú flexibilitu predovšetkým vtedy, ak máte v kúpeľni obmedzený priestor. Sprchové boxy sú samostatné a v podstate jediným dôležitým faktorom, na ktorý musíte myslieť pri inštalácii je, aby sa dala k nemu priviesť voda a odpad, prípadne aj elektrina, ak ide o prevedenia s elektronikou.

Zvážte, či zvoliť variant boxu so stropom, alebo bez neho. Sprchové boxy so stropom ponúkajú kompletnú ochranu pred únikom vody aj tepla, čo je veľmi praktické. Na druhej strane bude alternatíva bez stropu vyhovovať v tom prípade, že preferujete otvorený priestor.

Sprchové boxy bývajú taktiež skvele vybavené, preto si dobre premyslite, čo presne vám bude vyhovovať. Môžete si vyberať z riešení s termostatickou batériou či hydromasážnymi tryskami, ďalej z modelov s elektronikou, osvetlením, rádiom, chromoterapiou, a podobne. Túžite po saune? To taktiež nie je pre sprchový box žiaden problém. Existujú tiež parné sprchové boxy, vďaka ktorým si doprajete domáce spa kedykoľvek.

Pozor na materiál a rozmery

Pri výbere sprchového boxu je dobré prihliadať aj na materiál, z ktorého je box vyrobený. Na trhu nájdete riešenia, ktoré majú všetky steny sklenené, prípadne také, ktoré majú zadné steny plastové. Samotné riešenie následne ovplyvňuje ich robustnosť, ale aj odolnosť.

Čo sa týka veľkostí, na trhu nájdete predovšetkým frekventované tri, a to 90×90, 100×100 a 80×120. Ak bude sprchový box väčší, poskytne vám to tiež viac miesta na ďalšie doplnky, ako je sedátko či poličky. Čo sa týka tvaru, môžete si podľa možností vo vašej kúpeľni zvoliť štvorcový, polkruhový alebo obdĺžnikový tvar.

Sprchový box
Zdroj foto: vyberovekupelne.sk

V neposlednom rade je tiež dôležitá hĺbka vaničky, pretože nesie v sebe aj bezpečnostné vlastnosti. Čím nižšia bude vanička, tým pohodlnejšia bude na vstupovanie. Vďaka tomu sa do nej bez problémov dostanú aj ľudia s obmedzeným pohybom či seniori. Ak si zaobstaráte sprchový box s hlbšou vaničkou, nie je do neho problém tiež umiestniť dieťa či bielizeň.

Pri výbere určite nezabudnite na dvere, pretože môže výrazne ovplyvniť celkový priestor a zamedziť vzniku nepríjemností. Ak je váš priestor obmedzený, radšej zvoľte posuvný variant, ktorý vám ušetrí nejaké miesto.Ak máte k dispozícii väčší priestor, môžete si pokojne zvoliť pántové otváranie boxu.

Možností na trhu je skutočne veľa a je z čoho vyberať. Ak sa dobre zamyslíte nad tým, aký sprchový box vám bude vyhovovať, bude vám slúžiť ešte mnoho rokov.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie