Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Kde v interiéri je vhodné použiť kameň? Nechajte sa inšpirovať

Kameň je materiál, ktorý nájde bohaté využitie aj v interiéri. Svojimi vlastnosťami a nadčasovým vzhľadom, ktorý sa hodí k mnohým štýlom, je na takéto použitie priam predurčený. A nezáleží pritom, či pôjde o prírodný kameň, alebo technický.

Najčastejšie môžeme nájsť kameň v kuchyni

Keď sa vás opýtame na funkčné vlastnosti kameňa, ktoré vám napadnú ako prvé? Pravdepodobne tvrdosť a odolnosť. A práve vďaka týmto dvom vlastnostiam je kameň výborným materiálom na výrobu kuchynskej pracovnej dosky.

Ak by sme však zobrali do úvahy kvalitné pracovné dosky z umelého kameňa, tie sú ešte o kus lepšie. Kombinácia kameňa a moderných technológií vám prinesie zvýšenú pevnosť, pružnosť a hlavne odolnosť voči nasiakaniu, a to aj bez potreby ďalšej impregnácie.

V ponuke je naviac široká paleta farieb, odtieňov a „kresieb“, takže aj v dizajne sa technický kameň dokáže vyrovnať doskám z kameňa prírodného. Okrem pracovnej dosky môžete v kuchyni mať aj kamenný drez, či kamennú dosku jedálenského stola.

Kameň nájde využitie aj v kúpeľni a na ďalších miestach

Skvelý a nadčasový dizajn kameňa môžete využiť aj v kúpeľni. Ak sa vám páčia napríklad veľkoformátové obklady do kúpeľne z keramiky, rozhodne vás zaujme aj použitie prírodného, či technického kameňa.

Rozhodne však nemusíte ostať len pri obklade. Kameň môžete použiť aj ako na dlažbu, či na umývadlovú dosku. Taktiež je vhodný na rôzne detaily v kúpeľni, akými sú napríklad poličky, či v prípade, že máte v kúpeľni okno, môžete kameň využiť aj ako materiál pre okenný parapet.

Samozrejme, kamenné parapety nie sú len doménou kúpeľní, ale môžete ich mať v celej domácnosti. Pri stavbe rodinného domu stojí za zváženie aj kamenný obklad krbu, či využitie kameňa pri výstavbe schodišťa.

Zdroj titulnej foto: ImageFlow on Shutterstock.com

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie