Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Aké vybavenie na údržbu auta by nemalo chýbať vo vašej garáži?

Mať vlastnú garáž je obrovská výhoda. Nemusíte riešiť hľadanie parkovacieho miesta a vaše auto bude chránené pred vplyvmi počasia. To je výhoda hlavne v zime, keďže sa vyhnete tradičným „rituálom“ odhrabávania a oškrabávania vášho auta.

Auto čisté ako nové

Garáž by však mala poskytovať dostatok priestoru nielen na parkovanie auta, ale v ideálnom prípade aj nejaký pracovný priestor vrátane elektrických zásuviek a taktiež úložný priestor na rôzne vybavenie, ktoré k starostlivosti o svoje auto potrebujete. A práve takémuto vybaveniu sa teraz budeme venovať. Čo by vám v garáži nemalo chýbať?

Začnime umývaním auta. Základom je dobrá autokozmetika na kompletné čistenie exteriéru aj interiéru. Takže potrebujete autošampón, čistič diskov, skiel a taktiež niečo na čalúnenie, palubnú dosku a prípadne aj ďalšiu autokozmetiku.

Keď už sme pri umývaní auta, rozhodne sa vám zíde aj vysokotlakový čistič. Ten má však oveľa viac využití ako „len“ umývanie vášho vozidla. Môžete ho využiť aj na čistenie bicykla, záhradnej dlažby, fasády domu, odkvapu, či napríklad aj na čistenie bazéna.

Autobatéria aj pneumatiky v perfektnom stave

V úvode sme spomínali, že garáž poskytne vášmu autu útočisko pred vplyvmi počasia. To sa týka aj mrazov, ktoré už nejednému vodičovi pripravili ráno nepríjemné prekvapenie v podobe vybitej autobatérie. To, že máte vlastnú garáž však neznamená, že by ste zo svojej výbavy mali vylúčiť kvalitnú nabíjačku autobatérií. Nikdy neviete, kedy sa vám zíde.

Kontakt vozidla s vozovkou zabezpečujú pneumatiky. Tie musia byť správne nahustené a to je niečo, čo si môžete jednoducho skontrolovať aj vo svojej garáži. Stačí vám na to merač tlaku v pneumatikách. A keď pridáte aj autokompresor, budete mať vybavenie na to, aby ste prípadný nedostatočný tlak v pneumatikách napravili.

Zdroj titulnej foto: Jo Panuwat D on Shutterstock

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie