Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Ako mať dostatok úložného priestoru aj v malej kúpeľni?

Pri rekonštrukcii kúpeľne je často najväčším problémom priestor. Presnejšie povedané, jeho nedostatok. Obzvlášť v bytových kúpeľniach je priestoru naozaj minimum a tak sa zíde každá dobrá rada, ako získať aspoň trochu úložného priestoru naviac. A práve takéto rady vám prinášame.

Okolie umývadla skrýva množstvo úložného priestoru

Prvá rada znie: umiestnite umývadlo na dosku. Takýmto spôsobom nezískate len moderné a štýlové riešenie, ale aj extra priestor práve pri umývadle. Veď načo si kupovať priestranné skrinky pod umývadlo, ak by ste vôbec nevyužili priestor, ktorý môžeme mať na vrchu tej skrinky?

Skrinky pod umývadlo sa bude týkať aj naša druhá rada. Vo väčšine prípadov ide o hlavný úložný priestor v kúpeľni a preto je rozmerovo dobré vybrať si čo najväčšiu takúto skrinku, aby vzniklo pod umývadlom (a aj vedľa neho) čo najviac úložného priestoru.

V blízkosti umývadla ešte ostaneme. Extra priestor na rôzne menšie či väčšie veci, ktoré patria do kúpeľne, vám môžu poskytnúť rôzne závesné držiaky a doplnky. Mydelnička, či dávkovač na tekuté mydlo, držiak na zubné kefky a na pohár, to sú tie najpoužívanejšie. Priamo na skrinku si môžete namontovať dokonca držiaky na fén a na žehličku na vlasy.

Zaveste skrinky tam, kde je pre ne priestor

Potrebujete ešte viac úložného priestoru vo vašej kúpeľni, napríklad pre pásiky na domáce bielenie zubov a ďalšie veci? Ak však nemáte príliš veľa priestoru na umiestnenie dodatočných skriniek, vieme o jednej časti kúpeľne, kde zaručene priestor mať budete: nad umývadlom. Práve tam je totižto ideálne umiestniť skrinku so zrkadlom. Ak bude mať po stranách ešte aj otvorené poličky, je to len plus.

Podobne môžete využiť voľný priestor aj nad práčkou (ak neplánujete mať na sebe práčku a sušičku). Skrinka (alebo kombinácia viacerých) vám poskytne extra úložný priestor na všetko možné.

Zdroj titulnej foto: liloon on Shutterstock

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 2x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie