Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Príjemné pracovné zázemie? Kancelársky kút v obývačke prekvapí nielen praktickosťou

Nevyhnutný pracovný kút nutne nevyžaduje využitie celej miestnosti. Aj v menších priestoroch si môžete zariadiť kancelárske zázemie - a prekvapivo skvele sa pre neho hodí obytná zóna. Miesto na prácu v obývačke vás prekvapí nielen štýlovosťou.

Ste zvyknutí pracovať z domu? Potom je ideálny čas zariadiť si vlastnú pracovňu. Kancelársky kútik navyše môžete využívať spolu s ostatnými členmi rodiny. Ako pracovný kút zariadiť a prečo práve v obývačke?

Obytná zóna je po kuchyni stredobodom vášho domáceho vesmíru. Práve sem sa hodí umiestniť pracovné zázemie. Spálňa rozhodne nie je vhodná a do chodby sa pracovňa nehodí. Stačí si v obývačke vybrať správny kút, kam svoju prácu umiestnite. Ako na to?

Určite si ideálny priestor

Kam umiestniť pracovný kút, keď v obývačke nie je voľné alebo vhodné miesto? Načrtnite si priestor a zahrajte sa na interiérového dizajnéra. Prosto a jednoducho nezabúdajte, že môžete zmeniť rozmiestnenie nábytku tak, aby sa malá plocha pre menší pracovný stolík našla. Kde by teda pracovná zóna mala byť umiestnená? Rozhodne tam, kde je dostatok prirodzeného svetla. Myslite na to pri rozvrhnutí.

Kvalitné sedenie je základ

Úplným základom útulného pracovného kúta je stôl a stolička. Nielen kvôli pohodliu, ale aj zdraviu vášho chrbta. Voľte ergonomický nábytok. Aby ste si na prácu vyhradili tak potrebný pokoj, oddeľte kútik opticky pomocou nábytku. Nie je nutné siahať po paraváne alebo závese, mnohokrát postačí regál, deliaca stena alebo menšia knižnica. Príjemná predstava, že?

Ako priestor zútulniť?

Nejde vlastne ani tak len o príjemné vyznenie pracovného kútika, ale aj praktickosť. Keď bude miesto útulné a minimalistické, zapadne do vzhľadu obývačky. A o to ide. Z toho dôvodu je okrem sedenia a stola dôležité voliť aj úložné priestory, poprípade aj nejaké dekorácie ako napríklad obraz na stenu, alebo vonnú sviečku. Premýšľajte nad nimi s ohľadom na svoje pracovné nástroje. Čo potrebujete mať po ruke? Kam umiestnite tlačiareň, náplne do tlačiarne, zápisníky, nabíjacie káble, písacie potreby, papiere do tlačiarne a ďalšie kancelárske vybavenie?

Náš tip? Všetko by malo mať svoje umiestnenie tak, aby vaše predmety neboli bežne na očiach. Jedine tak si po skončení home office oddýchnete bez toho, žeby ste stále pozorovali pracovné pomôcky a prácu ako takú.

A čo vám pomôže vyšperkovať vaše nové pracovné zázemie? Predsa predstavivosť. Nedekorujte iba pracovný kút, ale miestnosť celkovo. Tak ľahko prepojíte obytnú zónu s pracovným kútikom bez toho, aby ste narušili celkový štýl vášho domova. Vidíte? Je to ľahké!

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie