Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Sprchový box s vaničkou alebo žľabom: Ktoré riešenie bude pre vás lepšie?

Zariaďujete kúpeľňu a vyberáte sprchový kút? V tom prípade by ste mali venovať špeciálnu pozornosť jeho podlahe. V dnešnej dobe sa môžete najčastejšie stretnúť s 2 obľúbenými riešeniami – klasickými vaničkami alebo moderným žľabom. Čo bude výhodnejšie do vašej domácnosti?

Sprchový box s vaničkou

Tento typ sprchového boxu je zvyčajne cenovo dostupnejší, pričom jeho inštalácia je jednoduchšia. Vanička môže mať rôzne výšky, no moderným trendom sú elegantné verzie vysoké menej ako 5 cm. Zvyčajne sa inštaluje na podlahu, avšak pokiaľ to konštrukcia dovoľuje, dá sa zabudovať aj do podlahy, aby bola jej hrana zarovno s dlažbou. Stále sa však nevyhnete schodíku.

Praktický tip: Vďaka širokým možnostiam inštalácie vaničky je tento druh sprchového boxu vhodný prakticky do každej nehnuteľnosti.

Rôzne druhy vaničiek

Najčastejšie sa môžete stretnúť s mramorovými, akrylátovými a keramickými sprchovými vaničkami. Všetky z nich majú zvyčajne špeciálny protišmykový povrch a vyznačujú sa jednoduchou údržbou aj dlhou životnosťou.

Sprchový box so žľabom

Sprchové kúty bez vaničky sa v moderných kúpeľniach tešia veľkej obľube. Okrem toho, že sú mimoriadne elegantné, majú ešte jednu výhodu – bezbariérový prístup. Keďže podlaha sprchového kúta je zarovno s dlažbou v kúpeľni, nemusíte prekračovať žiaden prah.

Náročnejšia inštalácia

Nevýhodou sprchových kútov so žľabom je skutočnosť, že obvykle vyžadujú stavebnú hĺbku aspoň 6 až 9 cm. To znamená, že sa nemusia dať inštalovať do každej kúpeľne. Obzvlášť v starších bytovkách môže byť montáž komplikovanejšia.

Pozor na protišmykové vlastnosti

V prípade sprchového boxu so žľabom treba myslieť na výber dlažby s drsnejším, ideálne protišmykovým povrchom. A montáž zverte odborníkom. Podlahu je totiž potrebné správne vyspádovať, aby voda odtekala do žľabu a nevylievala sa do priestoru kúpeľne.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie