Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Ako zbaviť jazierka a septiku kalov, usadenín a nepríjemného zápachu? Vyskúšajte baktérie

Nachádza sa na vašej záhrade jazierko, ktoré má zakalenú hladinu, a pri bližšej ohliadke je z neho cítiť aj nepríjemný zápach? Zbavte sa zakalenia aj zápachu pomocou baktérií. Mimochodom, ako zistíte, záhradné jazierko nie je jediným miestom, kde sa dajú baktérie uplatniť. Zápachu aj nečistôt totiž dokážu zbaviť aj váš septik.

Nezanedbávajte celoročnú starostlivosť o jazierko

V priebehu roka je nutné vášmu záhradnému jazierku dodávať rôznu starostlivosť. Zatiaľ čo pred príchodom zimy je dôležité ho správne zazimovať, s príchodom jari vás čaká úloha opačná – a to jej správne naštartovanie a príprava na nadchádzajúcu sezónu. S oboma úkonmi vám môžu pomôcť baktérie do jazierka. S ich pomocou sa ľahko zbavíte nechceného zakalenia, organických usadenín aj zápachu.

Prečo používať na čistenie jazierka baktérie?

Výhodou používania baktérií do jazierka je to, že sa jedná o úplne ekologické riešenie. Určité druhy baktérií sa dajú aplikovať aj do kúpacích jazierok, iné do jazierok, ktoré obývajú rybičky. Výsledkom pravidelného používania baktérií bude čisté a priezračné jazierko bez siníc, zakalenia a nechceného zápachu.

Čistenie septiku baktériami je účinné a ekologické

Jazierko však nie je jediným miestom, kde môžete baktérie využiť. Svoje uplatnenie totiž nájdu aj v septiku a žumpe. Baktérie do septiku vás zbavia zápachu ekologicky a zároveň rozložia aj toaletný papier, usadeniny a kaly. Čistenie žumpy a septiku baktériami je ekologické a veľmi účinné.

Ak si chcete uľahčiť celoročnú údržbu jazierka, nakúpte si baktérie na jarnú očistu, bežnú údržbu aj prípravu na zimu. Záhradné tônky a rybníčky ale nie sú tým jediným miestom, kde vám môžu baktérie pomôcť. Vyskúšajte aj špeciálne baktérie do septiku a udržujte tak žumpy a septiky v skvelom stave a bez nežiaduceho zápachu.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie