Dnes je 18.apríla 2024, meniny má Valér

Príprava na sťahovanie: Ako si bezpečne zabaliť veci?

Sťahovanie má mnoho úskalí a jedným z nich je počítanie škôd po presťahovaní sa. Niektoré krehké aj menej krehké veci jednoducho transport neprežijú, alebo prídu k nejakej ujme. Tomu sa však dá veľmi jednoducho vyhnúť.

Pevné krabice sú základ

Pevné a odolné krabice z 3-vrstvovej alebo dokonca až z 5-vrstvovej lepenky sú ideálne nielen na balenie a prepravovanie zásielok, ale aj na sťahovanie. Tieto krabice boli stvorené na to, aby chránili obsah pred mechanickým poškodením aj pri nie celkom šetrnej preprave.

Dobrá správa je, že krabice sú cenovo veľmi dostupné a na výber máte rôzne veľkosti. Mali by ste sa však držať pravidla, že každú krabicu by mal byť schopný odniesť jeden človek. Určite ju nepreťažujte: jednak by to nemusela vydržať a jednak by ste ju nezvládli odniesť samy.

Krabice potrebujú výplň

Určite nepodceňujte ani obalový a výplňový materiál. Ten dokáže pomerne spoľahlivo ochrániť aj krehké veci, ktoré by sa inak v krabici hýbali, poškodiť ich môžu aj otrasy pri manipulácii s krabicou alebo pri prevoze v aute. Použiť môžete staré noviny alebo baliaci papier, do ktorých môžete krehké veci zabaliť. Ak papier pokrčíte, máte z neho dobrý výplňový materiál. Pre väčšiu bezpečnosť sú ale lepšie bublinkové fólie alebo penové telieska Flo-Pak. Vďaka nim budú vaše veci takmer ako v bavlnke.

Nenechávajte balenie na poslednú chvíľu

Vieme, že sa nie vždy podarí sťahovanie a balenie naplánovať a nájsť si naň dostatok času. Avšak balenie na poslednú chvíľu nás núti všetko rýchlo zbaliť a nahádzať do krabíc. Je preto lepšie začať baliť cenné a krehké veci, ktoré nepotrebujte používať až do poslednej chvíle, v predstihu. Bez stresu ich pripravíte na sťahovanie tak, aby sa nepoškodili a robili vám radosť aj na novej adrese.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie