Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Ako vyviesť mobilnú klimatizáciu

Ak rozmýšľate nad kúpou mobilnej klimatizácie na letné mesiace, potom vás určite zaujíma odpoveď na otázku, ako a kam je potrebné ju vyviesť. V tomto článku vám s tým pomôžeme tak, aby ste všetko zvládli ľavou zadnou!

Chladič

Mobilná klimatizácia je domáce zariadenie, ktoré vám umožní regulovať teplotu a vlhkosť v interiéri počas letných horúčav. Vďaka klíme bude pobyt vo vašej domácnosti o niečo príjemnejší.

Výhodou mobilnej klimatizácie je, že sa dá ľahko presúvať z miesta na miesto a používať ju tam, kde sa aktuálne zdržiavate a kde je to potrebné. Ďalšou výhodou je aj fakt, že nemusíte investovať do komplikovanej a hlavne veľmi drahej inštalácie klasickej klimatizácie. Inštalácia mobilnej klimatizácie je veľmi jednoduchá a my vám predstavíme niekoľko krokov, vďaka ktorým ju budete môcť bez problémov vyviesť a utesniť v požadovanej miestnosti.

Mobilná kmlimatizácia

V prvom rade, si vyberte vhodné miesto

Je dôležité vybrať si správne miesto pre umiestnenie mobilnej prenosnej klimatizácie. Ideálne by toto miesto malo byť v blízkosti okna alebo dverí, aby ste mohli pomocou hadice vyviesť teplý vzduch von. Treba myslieť aj na to, že ak je klimatizácia umiestnená v stiesnenom mieste, môže to spôsobiť problémy s ventiláciou a výkon klimatizácie sa môže znížiť.

Potom si toto miesto pripravte

Pripravte si miesto tak, aby ste nemali problém s prechádzaním okolo klimatizácie, aby vám nezavadzala. Hlavne nezabudnite na to, aby ste odstránili všetky prekážky, ktoré by mohli brániť prúdeniu vzduchu. Tým maximalizujete výkon klimatizácie.

Pripojte ku klimatizácii vývodovú hadicu

Prenosné klimatizácie potrebujú hadicu na vyfukovanie teplého vzduchu von. V závislosti od modelu klimatizácie môže byť hadica pripojená k oknu, dverám alebo do steny. Túto hadicu pripojte ku klimatizačnej jednotke a následne začnite s utesnením.

Utesnenie klímy ako najdôležitejšia časť

Najčastejšie sa mobilné klimatizácie vyvádzajú von oknom. Utesnenie slúži na to, aby sa vám do miestnosti nedostával teplý vzduch z exteriéru. Na túto časť budete potrebovať okenné tesnenie, ktoré sa zvyčajne nachádza v samotnom balení.

Prečítajte si krátky a stručný návod, s ktorým jednoducho zvládnete tento úkon:

  1. Zoberte si čistú handričku a vyčistite vnútorný rám okna od nečistôt a mastnoty.
  2. V balíku nájdete samolepiaci suchý zips a k nemu si vezmite nožnice. Zips začnite prikladať k trom stranám vnútorného krídla a na základe toho ho nastrihajte.
  3. Tieto tri odstrihnuté časti potom nalepte na jednotlivé krídla.
  4. Potom si vezmite do ruky pribalené tesnenie, na ktorom sa taktiež nachádza suchý zips.
  5. Tento zips z tesnenia pripevnite na zips, ktorý ste nalepili na okno.
  6. Potom si vezmite druhú časť hadice, ktorú ste už pripevnili na klímu. Na túto časť aplikujte adaptér a umiestnite ho do otvoru tesnenia.
  7. Ako posledný krok, hadicu a otvor zaistíte zipsom.
  8. Potom už len stačí zapojiť klímu do elektriky a zapnúť.
Klimatizácia

Ak ste sa dostali až sem, tak potom určite hravo zvládnete vývod aj utesnenie prenosnej klimatizácie. Veď vidíte sami, že to nie je žiadna veda.

Mobilné klimatizácie sú skvelým riešením pre všetkých, ktorí hľadajú jednoduchý a efektívny spôsob, ako udržať si príjemnú teplotu a kvalitu vzduchu vo svojich miestnostiach. Nezabudnite však aj na pravidelnú údržbu, aby bola v dobrom stave a fungovala vám efektívne po dlhé roky.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie