Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Aké výhodné úvery poskytuje Štátny fond rozvoja bývania?

Akým spôsobom vám môže Štátny fond rozvoja bývania pomôcť nadobudnúť vlastné bývanie?

Úver na bývanie

ŠFRB poskytuje širokú škálu úverov na bývanie, ktoré sú prispôsobené individuálnym potrebám a možnostiam žiadateľov. Vďaka nízkym úrokovým sadzbám a garantovaným úrokom je tento úver prístupný pre širokú verejnosť, či už ide o financovanie nákupu nehnuteľnosti, jej výstavbu, rekonštrukciu alebo modernizáciu.

Podpora nájomného bývania

ŠFRB sa aktívne venuje aj podpore nájomného bývania. S cieľom zlepšiť dostupnosť a kvalitu nájomných bytov, poskytuje fond financovanie na výstavbu a rekonštrukciu nájomných bytov. Vďaka tomu môžu obce a mestá zvýšiť počet dostupných nájomných bytov pre svojich občanov.

Programy pre špeciálne skupiny obyvateľstva a podpora sociálnych zariadení

Niektoré skupiny občanov majú iné nároky na bývanie, či už pre svoje zdravotné alebo sociálne postavenie. Preto Štátny fond rozvoja bývania ponúka individuálne programy, ako sú úvery pre zdravotne postihnutých, mladých ľudí, alebo pre sociálne znevýhodnených občanov. Tieto programy zohľadňujú špecifické potreby a možnosti uvedených skupín a pomáhajú im zlepšiť ich životné podmienky. ŠFRB tiež poskytuje finančnú podporu pre výstavbu, kúpu sociálnych zariadení alebo je možné získať finančné prostriedky na ich obnovu. To môže zahŕňať zateplenie, výmenu výťahov, bezbariérové prístupy či inú modernizáciu zariadení.

Tieto projekty môžu zahrňovať aj stavebné úpravy existujúcich bytových alebo nebytových budov, ktoré sa transformujú na zariadenia sociálnych služieb. Fond spolupracuje s miestnymi samosprávami a neziskovými organizáciami, aby sa tieto projekty realizovali efektívne a v súlade so súčasnými potrebami obyvateľstva.

Odborné konzultácie a poradenstvo

ŠFRB má k dispozícii skúsených odborníkov, ktorí sú pripravení pomôcť vám s vašimi otázkami a problémami týkajúcimi sa bývania. Či už potrebujete poradiť s výberom správneho úverového programu alebo iné dôležité informácie, môžete sa na nich obrátiť a získať odborné rady a usmernenia.

Pre viac informácií navštívte oficiálnu stránku https://www.sfrb.sk, kde nájdete podrobné informácie o ponuke úverov, podmienkach a postupoch žiadosti.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 1x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie