Dnes je 03.mája 2024, meniny má Galina

Čučoriedková sezóna začala: Tipy na ich spracovanie

Čučoriedky patria k letu! Teraz, keď začína čučoriedková sezóna, je ten správny čas si pripomenúť, ako z týchto plodov vyťažiť čo najviac.

Najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom, ako využiť čučoriedky, je jednoducho ich konzumovať čerstvé. Tieto bobule sú vynikajúcim zdrojom vitamínu C a antioxidantov, vďaka čomu pôsobia priaznivo na zdravie organizmu. Pridať ich môžete do jogurtu, rannej kaše či smoothies. Ďalším skvelým spôsobom, ako spracovať čučoriedky, je ich využitie pri pečení. Čučoriedkový koláč alebo muffiny sú vynikajúce letné dezerty.

Overená klasika

Čučoriedky ale môžeme využiť na oveľa viac spôsobov. Ak ste sa nabažili čerstvých bobúľ, vyskúšajte ich spracovať a uchovať na neskôr. Ako?

Jednou z možností je pripraviť si domáci čučoriedkový džem. Čučoriedky, cukor, citrónová šťava a trocha trpezlivosti – to je všetko, čo budete potrebovať na vytvorenie tejto lahodnej pochúťky. Domáci džem je nielen skvelým spôsobom, ako využiť prebytok čučoriedok, ale aj úžasným darčekom pre rodinu a priateľov. To isté platí aj o zavarených čučoriedkach.

Čučoriedková šťava je ďalším produktom, ktorý môžete z čučoriedok vytvoriť rýchlo a jednoducho. Má vynikajúce zdravotné benefity a je to úžasný spôsob, ako sa osviežiť v horúcich letných dňoch. Šťava z čučoriedok je výživná, plná antioxidantov a má nižší obsah cukru ako mnohé iné nápoje.

Ak sa vám podarilo natrhať veľké množstvo čučoriedok, môžete ich zamraziť a použiť neskôr. Čučoriedky si aj po zmrazení uchovávajú väčšinu svojich výživových hodnôt a môžu byť využité v mnohých receptoch, od smoothies po pečené dezerty.

Skúste niečo nové

Sušenie je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať ich unikátnu chuť po celý rok. Čučoriedky môžete sušiť prirodzeným spôsobom na slnku alebo pomocou sušičky na ovocie. Ak sa rozhodnete pre sušenie na slnku, skúste využiť jasné, slnečné a suché dni. Čučoriedky rozložte na čistý papier alebo plátno a nechajte ich na slnku. Nezabudnite ich pravidelne obracať, aby sa sušili rovnomerne. Ak máte k dispozícii sušičku na ovocie, proces sušenia je ešte jednoduchší.

Tip od nás: Vyskúšať môžete aj čučoriedkový sorbet, ktorý vás osvieži počas letných horúčav.

Nech už ich budete konzumovať čerstvé, alebo ich spracujete na džem či šťavu, jedno je isté – čučoriedka je vynikajúca bobuľa, ktorá vždy chutí! A jednoducho si ju môžete vypestovať aj vo vlastnej záhrade.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 1x
  • 1x
  • 1x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie