Dnes je 09.mája 2024, meniny má Roland

Týchto 10 vecí si určite nezabudnite zbaliť na dovolenku s deťmi

Dovolenkové obdobie je v plnom prúde a mamičky majú čo robiť, aby na nič pri balení nezabudli. Nás sa toto tiež týka a preto sme si pre vás pripravili zoznam toho, čo určite nezabudnúť pri balení na dovolenku s deťmi.

  1. Doklady a cestovné pasy: Dovolenka s deťmi sa nemôže zrealizovať bez potrebných dokladov. Uistite sa, že máte cestovné pasy a identifikačné doklady platné a zbalené. Je to nevyhnutnosť pri ceste do zahraničia, ale aj pri ceste na Slovensku.  
  2. Lieky: Pri balení určite nezabudnite na potrebné lieky, ktoré potrebujete vy a vaše dieťa. Nemáme na mysli len medikamenty, ktoré denne užívate, ale aj tie, ktoré pomôžu vyliečiť bežné ochorenia, akými sú horúčka, bolesť, či drobné úrazy.
  3. UV ochrana: Nezabudnite na detské opaľovacie krémy s vysokým ochranným faktorom, pokrývky hlavy, či slnečné okuliare, ktoré ochránia vaše deti pred silným slnkom – úpalom, či spálením.
  4. Oblečenie a obuv: Vhodné oblečenie je samozrejmosťou, ale myslite aj na, že počasie sa môže niekedy zvrtnúť a vás neminú aj upršané chvíľky. Vezmite tiež pohodlnú obuv na dlhé večerné prechádzky, či iné outdoorové aktivity. Nezabudnite na topánky a oblečenie do vody, ale aj na večeru.
  5. Detské záležitosti: Tak tu je zoznam naozaj dlhý a závisí od veku vášho dieťaťa – pri malých deťoch sú nevyhnutnosťou obľúbené hračky, kočík, cumlík, nosič pre deti, detská fľaša. Pribaľte aj zopár plienok na prvé chvíle po príchode či nočník. Dobre padne aj nejaké jedlo, napríklad detská výživa, ovocná šťava pre dojčatá, alebo prírodné 100% ovocné šťavy, ktoré doplnia vitamíny aj dospelým.
  6. Hračky na cestu: Ak je pred vami dlhá cesta, určite nezabudnite do príručnej batožiny priložiť obľúbené hry vašich detí – ideálne v cestovnej verzii a tiež farebné ceruzky, zošity, knihy. Posledná záchrana môže byť tablet alebo telefón.
  7. Dôležité kontakty: Váš telefónny zoznam obohaťte o dôležité kontakty, akými sú kontakt na miestneho lekára, či nemocnicu alebo na zástupcov cestovnej agentúry. Rýchly prístup k pomoci je nevyhnutnosťou.
  8. Fotoaparát a denník: Telefón je už bežnou pomôckou takmer každého a tak máte fotoaparát na zachovanie spomienok vždy po ruke. Ak patríte medzi romantickejšie duše, píšte si na dovolenke denník. Po návrate z nej, budú vaše spomienky čerstvé ešte po dlhý čas.
  9. Prvá pomoc: Po ruke by ste mali mať prenosnú súpravu prvej pomoci s obväzmi, dezinfekciou a podobne (v aute ide o samostatnosť). Bezpečnosť je veľmi dôležitá, takže si pred cestou overte, aké sú bezpečnostné opatrenia týkajúce sa cestovania s deťmi v krajine, do ktorej idete.
  10. Trpezlivosť a flexibilita: Cestovanie s deťmi môže byť nevyspytateľné. Veci nemusia vždy ísť podľa plánu a cesta môže byť náročná. Obrňte sa pred ňou veľkou dávkou trpezlivosti a buďte pripravení prispôsobiť sa novým situáciám.

Ak cestujete na dovolenku s deťmi musíte myslieť na veľa vecí. Veríme, že vám náš zoznam aspoň trochu pomôže s balením a tak vám skráti prípravu. Čo nesmie vo výbave na dovolenku s deťmi chýbať vám?

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie