Drevené nádoby rozhodne nepatria do umývačky riadu. Aby ostali krásne a robili vám radosť dlhé roky, je potrebné ich občas ošetriť olejom. Keďže ide o kúsky, ktoré prichádzajú do kontaktu z jedlom, zvážte, aký olej použijete. Siahnuť môžete po tých, ktoré používate aj pri varení či pečení. Môžete teda použiť napríklad kokosový alebo olivový olej.
Určite sa pýtate, ako často by ste mali drevené dosky a misky olejovať. Samozrejme, vždy záleží od druhu dreva. Pokojne však stačí, keď tak urobíte raz za pol roka. Nie ste si istí, či je drevo potrebné ošetriť? Kvapnite naň vodu a ak sa kvapka vstrebe do dreva, naolejujte ho.
Olej na drevo naneste v dostatočnej vrstve handričkou alebo štetcom. Vrstva by mala byť hrubá natoľko, že sa olej nebude vstrebávať do dreva. Následne ho nechajte niekoľko minút pôsobiť a utrite suchou handričkou alebo papierom. Ak je to potrebné, celý proces po 24 hodinách opakujte.
Ako sa staráte o drevené kúsky vo vašej kuchyni? Napíšte nám do komentára a inšpirujte aj ostatných.
Mirka
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.