Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Konečne môžete bývať vo vlastnom a bez hypotéky

Český architekt Joshua Woodsman, vlastným menom Vojtěch Valda, prišiel s nápadom, ktorý môže uľahčiť bývanie mnohým ľuďom. Vytvoril totiž dom na kolesách, prezývaný Magenta, ktorý má plochu síce len šesť metrov štvorcových, no nachádza sa tu všetko, čo nenáročný človek potrebuje k životu.

V tomto skromnom domčeku nájdete rozkladaciu lavicu s matracom, stôl, dve stoličky, kuchynku, pec s komínom, plynový varič a dokonca aj úložný priestor navyše. Možno si hovoríte, že takéto vybavenie by sa ledva zmestilo do garsónky, nie to ešte do domu, ktorý má len šesť metrov štvorcových. Opak je však pravdou a dom je zariadený tak, aby bol využitý takmer úplne celý priestor a poskytol majiteľovi slušné bývanie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Pin Up Houses (@pinuphouses),

Ide síce o dom, no nemôžeme hovoriť úplne o nehnuteľnosti. Nachádza sa totiž na prívese s dvomi kolesami, pomocou ktorého môžete dom zapriahnuť za auto a premiestniť ho kdekoľvek chcete. Výhodou je tak to, že sa nemusíte viazať dlhý čas len na jedno miesto.

Celý dom má polystyrénovú izoláciu, ktorá v zime hreje a v lete chladí. Okrem toho sa v kuchynke nachádza drez, ktorý je pripojený k malej nádrži na vodu.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Pin Up Houses (@pinuphouses),

Joshua Woodsman navrhuje malé domy pod značkou Pin-Up. Ide o štúdio, ktoré sa zameriava práve na koncepty rôznych malých drevených domov a neboja sa skúšať nové veci.

Woodsman pracoval na dome Magenta dva roky a výsledkom je skromný dom za smiešnu cenu. Tento domček stojí totiž len 2300 eur a dokážete si ho postaviť podľa návodu úplne sami.

Domček je podľa nás ideálny na víkendový pobyt v prírode či dovolenku pri vode. Vedeli by ste si však predstaviť život v takomto domčeku, alebo radšej investujete do väčšej nehnuteľnosti?

Martin

Zdroj:
https://www.pinuphouses.com/magenta-tiny-house/
https://www.instagram.com/pinuphouses/?utm_source=ig_embed

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 2x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie