Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Ako získať nehnuteľnosť o 30 percent lacnejšie?

Najväčšia výhoda

Najväčšou výhodou kúpy nehnuteľnosti v exekúcii bola v minulosti a v niektorých prípadoch aj dnes je, nižšia cena. A prečo hovoríme viac v minulom čase? Práve pre jej nízku cenu začali tieto nehnuteľnosti vyhľadávať profesionáli venujúci sa predaju a kúpe nehnuteľností. Tí dokážu cenu vyhnať do vyšších čísel, ako by ste boli vy za ňu ochotní dať.

Photo by rawpixel.com from Pexels

A poďme k nevýhodám

  1. Prvou je fakt, že nehnuteľnosť si nemôžete prehliadnuť. Prehliadnuť si môžete fotografie, alebo urobiť si prehliadku z vonku, dovnútra sa však väčšinou nedostanete.
  2. Ak sa chystáte požičať si na takúto nehnuteľnosť peniaze a ručiť chcete ňou, asi vás sklameme. Založiť môžete len inú nehnuteľnosť alebo si kapitál jednoducho zabezpečiť inak.
  3. Cena nehnuteľnosti sa v prípade dražieb odhaduje znaleckým posudkom a tak ako vy, ani znalec nemá možnosť vidieť nehnuteľnosť zvnútra, čo následne urobí odhadom. Ten však nemusí vypovedať o realite.
  4. Najväčšie riziko však prichádza v súvislosti s pôvodným majiteľom. Často sa totiž stáva, že aj keď nehnuteľnosť kúpite, pôvodní majitelia sa z nej nechcú vysťahovať. Vtedy vám, ako novému majiteľovi neostáva iné, len sa obrátiť na súd so žalobou o vysťahovanie, čo vás však bude stáť nejaké peniaze.

Ako sa dozviem o dražbe?

Ak sme vás neodradili a aj tak máte záujem o kúpu nehnuteľnosti v dražbe, je pre vás dôležité vedieť, kde hľadať. Zoznam dražobníkov a všetkých nehnuteľností v dražbe nájdete na stránke www.notar.sk (centrálny register dražieb), www.justice.gov.sk (obchodný vestník) a na úradnej tabuli obce, kde sa nehnuteľnosť nachádza. Minimálne 15 dní pred otvorením dražby je dražobník povinný uverejniť oznámenie o dražbe v centrálnom registri dražieb, v prípade drahšej nehnuteľnosti je táto lehota 30 dní.

Pomohol vám tento článok rozhodnúť sa, či si zaobstarať nehnuteľnosť v exekúcii alebo nie? Podeľte sa s ním s ostatnými.

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie