Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Víkendový projekt: Mini stolík alebo stolička

Tento víkend sa budeme zaoberať projektom výroby jednoduchej všestrannej stoličky. Hoci vyzerá ako drahý kus nábytku od dizajnéra, táto stolička stojí len málo peňazí a trochu času.

Na výrobu jednej stoličky budeme potrebovať:
vedro
3 kg cementu
1,5 litra vody
3 – 4 drevené palice (dlhší kus rovného tenšieho dreva)
šmirgel
farbu alebo látku (nemusí byť)

Postup je celkom jednoduchý. Do vedra nasypeme cement (od 1kg – do 3kg – podľa toho akú hrúbku vrchnej plochy chcete mať). Na hydratáciu 1 kg cementu treba minimálne 0,3 l vody. Dôkladne premiešame cement s vodou a do vedra rovnomerne postavíme a upevníme 3 – 4 palice / nožičky. Cement necháme na 24 hodín zaschnúť. Po zaschnutí stoličku z vedra vyberieme a jemným šmirgľom odstránime nedokonalosti a do hladka cement zabrúsime.

Photo: homemade-modern.com

Pri dokončovaní a dekorovaní sa kreativite medze nekladú.
Vyberte si váš obľúbený farebný odtieň, ktorý sa hodí do vášho interiéru. Nohy stoličky alebo betónovú vrchnú plochu môžete nastriekať, namáčať do farby prípadne oblepiť látkou.
Stoličku môžete nechať aj “holú” a teda v betónovej farbe. Takéto prevedenie sa veľmi hodí k minimalistickému či škandinávskemu štýlu.

Photo: honeybearlane.com

Pochváľte sa nám v komentároch vašimi výtvormi. Máte doma nejaký vlastnoručne vyrobený kus nábytku?

DoDo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie