Dnes je 07.mája 2024, meniny má Monika

Ako si vybrať realitného makléra?

Kladie dôraz na prvý dojem

Ako láska býva na prvý pohľad aj výber makléra. Dobrého makléra totiž možno spoznať aj bez toho, aby stihol otvoriť ústa. Dobrý maklér „bije“ do očí. Vie, že prvý dojem sa robí len raz a tak dbá na svoj výzor. Je oblečený v čistom elegantnom oblečení s vyleštenými topánkami. Profesionál za vami nikdy nepríde v teplákoch a žabkách.

Vie sa správať

Slušné správanie, galantné vystupovanie či ovládanie etikety je základ, ktorý dobrý maklér má. Pri komunikácii sa pozerá do očí, avšak nie drzo, ale slušne a tak, že mu veríte každé jedno slovo, ktoré povie.

predaj nehnuteľnosti
Photo by Tumisu on Pixabay

Vždy pripravený

Dobrý maklér nikdy nechodí s prázdnymi rukami. So sebou si vždy prinesie dôkladne pripravené materiály, ktoré predstavujú spoločnosť, v ktorej pracuje. Čo sa týka objektu, pri komunikácii s ním vždy nadobudnete dojem, že pochádza z oblasti, v ktorej nehnuteľnosť sa nachádza. Dôkladne ju pozná a na všetky vaše otázky profesionálne reaguje.

Ak sa aj napriek jeho pripravenosti vyskytne otázka či dotaz, na ktoré nevie reagovať, prizná sa a v žiadnom prípade neklame.

Pri predaji

Ak ste vy tí, ktorí nehnuteľnosť predávate, pokúša sa z vás dostať čo najviac informácií, ako napríklad kedy bola vaša nehnuteľnosť postavená, v akom stave sú elektrické rozvody, kúrenie, vyžiada si všetky revízie a podobne. V žiadnom prípade vás nenúti, aby ste podpisovali sprostredkovateľskú zmluvu, ale nechá vám ju, aby ste si ju mohli preštudovať a v prípade potreby doplniť chýbajúce údaje. Bude ho zaujímať aj to, prečo predávate vašu nehnuteľnosť a či si za peniaze, ktoré získate, chcete kúpiť inú lepšiu či väčšiu (s čím vám bude ochotný pomôcť).

Tak čo? Budete vedieť rozoznať dobrého makléra od zlého? Určite áno.

Zdieľajte článok so svojimi priateľmi a pomôžte aj im správne si vybrať realitného makléra!

MiMo

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie