Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Ako sa popasovať s nedostatkom miesta v domácnosti?

Naše tipy:

  • V jednoizbovom byte, kde je obývačka aj spálňou, treba uvažovať nad rozkladacou sedačkou. V takom prípade je veľmi praktický aj konferenčný stolík na kolieskach, ktorý ľahko odsuniete bokom. Celkovo nábytok na kolieskach je skvelým riešením do malých bytov.
  • Využívajte denné svetlo! Nezapratávajte okenné parapety zbytočnosťami, ktoré budú obmedzovať  tok slnečných lúčov do miestnosti. Neverili by ste, ako sa svetlo dokáže pekne zahrať s optikou a pocitmi.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa interior4all ? (@interior4all),

  • Vyhnite sa rôznym pestrým farbám a ťažkým, nepriehľadným materiálom. V skratke neutrálne, svetlé farby a sklo je váš najlepší kamarát. Sklenené stolíky alebo stoličky z priehľadného, tvrdého plastu dodajú miestnosti vzdušnosť.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ILONA BOGDANE (@ilona.bogdane),

  • V malom byte nepotrebujete obložiť nábytkom celú jeho plochu. Stačí len zopár správnych kúskov. Používajte multifunkčný nábytok – napríklad s úložným priestorom. Sedačky, taburetky, kreslá, rozkladací stôl či stoličky. Osvedčené sú kúsky na štýl „3 alebo 2 v 1“, ktoré do seba pekne zapadajú a neuberajú tak prepotrebné centimetre.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa DO MORE เตียงพับเก็บผนัง (@domoreliving),

  • Na predelenie priestoru môžete použiť napríklad knižnicu alebo samostatne stojace úložné diely a skrinky. Takto získaný úložný priestor využijete na vystavenie vecí, ktoré sú vám blízke a chcete ich mať poruke, ale aj na veci, ktoré potrebujú byť skryté pre cudzími pohľadmi, na to slúžia škatule a odkladacie boxy.
  • V spálni skutočne nepotrebujete množstvo nábytku. Najviac sa cení podlahová plocha a preto neváhajte a využite priestor pod posteľou ako odkladací priestor. Využiť môžete boxy, koše alebo výsuvné šuplíky.  
  • Vytrieďte a zbavte sa vecí zo šatníkov!
  • Kvetináče otočené hore nohami – nápad vznikol v hlave novozélandského dizajnéra Patricka Morissa, ktorý sa snažil nájsť spôsob, ako účelne vytvoriť zelenú oázu aj v malom byte. Kvetináč pomenoval Sky Planter.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Botaniful (@botanifulyeg),

  • Pracujte s výškou miestnosti! Priestor, ktorý nedokážete nájsť na zemi jednoducho hľadajte na stenách. Nezabudnite na priestor nad dverami alebo oknom, kde môžete umiestniť police. Či už sa rozhodnete pre police alebo skrinky, ťahajte ich až po strop.
  • V predsieni nemusí vládnuť chaos ani ak sa do nej nezmestí ani tá najužšia skriňa. Toto prehľadné riešenie s háčikmi môžete využiť aj v kúpeľni.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ridiculous Marie Photos (@ridiculous_marie_photos),

  • Praktické držiaky a poličky uvítajú tí, ktorí bývajú v podnájme a vŕtanie do stien neprichádza do úvahy. Stačí ich len zavesiť na dvierka sprchy, radiátor alebo dvere.
  • Posuvné dvere – ich výhodou je, že šetria miestom, ale vyrábajú sa v rôznych dizajnových prevedeniach a tak dokážu povýšiť interiér na iný level. Vyžadujú si však búracie práce a komplikovanejšiu montáž.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa elisa ? (@ourfarmhousestylehome),

Dúfame, že naše tipy vám pomohli v pasovaní sa s nedostatkom priestoru a určite nezabudnite zdieľať článok, aby naše tipy pomohli aj niekomu inému. Do komentárov nám napíšte, ktorý tip ste vyskúšali.

Ivka

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie